18 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialAderarea Romaniei la UE in 2007 nu e "acceptabila" din cauza coruptiei

Aderarea Romaniei la UE in 2007 nu e „acceptabila” din cauza coruptiei

Crestin-socialii germani considera ca aderarea Romaniei si Bulgariei la UE la 1 ianuarie 2007 nu este „acceptabila”, principalul motiv fiind „coruptia pana la cele mai inalte niveluri”, a informat cotidianul Munchner Merkur, citat de pagina electronica a postului de radio Deutsche Welle.
Liderul grupului crestin-social din parlamentul landului Bavaria, Joachim Hermann, apreciaza ca „pomparea a zeci de milioane de euro intr-o tara in care exista temerea ca o buna parte a acestor sume se va scurge in domenii atinse de coruptie” este lipsita de sens.
Grupul crestin-social a dezbatut intens, intr-o sedinta cu usile inchise, rezervele fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la UE.
Hermann a precizat ca nu exista obiectii de principiu impotriva integrarii celor doua tari in UE, dar el a adaugat ca „1 ianuarie 2007 sau chiar un an mai tarziu” ar fi prea devreme pentru aderarea acestora.
Deputatul european al Uniunii Crestin-Sociale, Markus Ferber, considera insa nerealista o amanare dupa 2008 a aderarii celor doua tari.
La inceputul acestui an, purtatorul de cuvant pe probleme europene al grupului Uniunii Crestin-Sociale din Bundestag avertiza asupra unei „integrari pripite” a Romaniei si Bulgariei in UE, apreciind ca aceasta ar putea fi amanata chiar dupa 2008. Thomas Silberhorn a precizat atunci ca, desi CSU sustine integrarea celor doua tari, le cere acestora sa indeplineasca toate criteriile de aderare, apreciind ca tratatele ar trebui ratificate numai in momentul in care cele doua tari indeplinesc toate conditiile.

Cele mai citite

PSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor Ministrul investițiilor și proiectelor europene,...

Un număr de 17 state europene cer CE să grăbească returnarea migranților ilegali

Un număr de 17 state europene au cerut vineri Comisiei Europene reguli care să înlesnească returnarea migranţilor ilegali către ţările lor de origine, potrivit...

Macron vrea oprirea livrărilor de arme pentru Israel, folosite în Gaza

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sâmbătă în favoarea opririi livrărilor de arme către Israel, dacă aceste arme sunt folosite în conflictul din Fâşia...
Ultima oră
Pe aceeași temă