13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAcumularile de gaze fac noi victime

Acumularile de gaze fac noi victime

Furnizarea gazelor, sistata

Dupa producerea exploziei, o echipa de interventie a E.ON Gaz Distributie s-a deplasat de urgenta la fata locului.Societatea a sistat furnizarea de gaz metan catre parterul imobilului, unde functioneaza un hotel, distributia gazelor fiind oprita din motive de siguranta.

Furtunul a iesit din aragaz si in acel moment gazele s-au raspandit in camera si din cauza flacarii de la aragaz s-a produs explozia."
Locotenent Ionus Gradinariu

» O improvizatie facuta de un iesean la aragaz a fost pe punctul sa declanseze o tragedie.

» Taranii din Botosani au compromis sute de hectare de culturi agricole.

» Patru persoane din Vaslui si-au gasit sfarsitul tragic intr-o masina lovita de tren.

Doi barbati au fost grav raniti, iar 19 garsoniere au fost serios afectate de explozia unei butelii de aragaz intr-un un camin de nefamilisti din Iasi.
Deflagratia s-a produs sambata la ora 7.32 si a fost cauzata de furtunul crapat care facea legatura dintre butelie si aragaz. Un barbat in varsta de 76 de ani, locatarul garsonierei in care s-a produs explozia, se afla internat la Spitalul "Sf. Ioan" din municipiu, in stare grava.

 

Barbatul are arsuri de gradul II, III si IV pe mai mult de 25 la suta din suprafata corpului, inclusiv pe fata, medicii incercand stabilizarea acestuia. Un vecin al acestuia a fost de asemenea ranit, insa a refuzat internarea in spital. Potrivit pompierilor aflati la fata locului, furtunul care facea legatura intre butelie si aragaz era prins cu o sarma, nu cu un colier special. "Se pare ca, in timp ce aragazul functiona, furtunul a iesit din aragaz si in acel moment gazele s-au raspandit in camera si din cauza flacarii de la aragaz s-a produs explozia", a declarat locotenentul Ionus Gradinariu, sef detasament 2 al ISU Iasi.  19 garsoniere au fost afectate de explozie, fiind sparte geamurile locuintelor, insa structura de rezistenta a blocului nu a fost afectata. "Am verificat toate apartamentele afectate, dar si restul cladirii si se pare ca nu este vorba despre o afectare a structurii de rezistenta. Am spus oamenilor ca pot locui in continuare in garsoniere si urmeaza sa facem o expertiza atenta a imobilului", a declarat Radu Lupasteanu, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean pentru Constructii Iasi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă