19.6 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSpecialAcelaşi turneu, alţi sponsori, altă denumire

Acelaşi turneu, alţi sponsori, altă denumire

Turneul de tenis Open România, singurul eveniment ATP World Tour 250 din sud-estul Europei dotat cu premii în valoare de 368.450 de euro, se va numi din acest an „Năstase Ţiriac Trophy”.

 

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri, Bogdan Enoiu, directorul turneului de tenis Open România, împreună cu Ion Ţiriac, deţinătorul licenţei turneului de la noi, şi Ilie Năstase au anunţat că ediţia din această toamnă a competiţiei  va purta numele celor doi foşti mari tenismeni, iar noul sponsor va fi BRD Groupe Societe Generale. „Sperăm ca noua asociere să fie de bun augur şi de lungă durată, şi să contribuie la creşterea nivelului tenisului în România”, a spus Guy Poupet, preşedintele-director al noii firme care se va implica financiar în susţinerea turneului.

Cu gândul la ATP 500

La rândul său, Ion Ţiriac s-a declarat convins că în noua formulă  competiţia va putea urca pe o treaptă superioară. „Sperăm ca în acest an, având spatele acoperit de o firmă puternică şi cu numele lui Ilie Năstase, unul dintre cei mai valoroşi jucători de tenis din toate timpurile, turneul să sară încă o treaptă, asta însemnând 500 (n.r. – să intre în categoria ATP World Tour 500, unde premiile sunt de minimum 1 milion de dolari). După Wimbledon (n.r. – al treilea turneu de Grand  Slam al anului care se va desfăşura între 20 iunie şi 3 iulie) vo şti mai multe”, a declarat Ion Ţiriac.

Fără arenă modernă pentru tenis

Momentan marea noastră problemă este că nu avem o arenă sportivă modernă care să găzduiască competiţii de anvergură. „E ruşinos că nu avem încotro şi organizăm în continuare turneul pe o bază sportivă cu o vechime de 40 de ani. De fapt, acesta este şi unul dintre principalele motive pentru care nu am primit încă de la început un turneu ATP 500. Dacă o să creştem la 500 o să avem şansa să aducem sportivi din Top 10 ATP şi nu o să avem unde să jucăm”, a mai spus Bogdan Enoiu.

Nasty, încântat

Ilie Năstase s-a declarat încântat şi onorat de noua titulatură, dar şi de noua siglă a competiţiei. „Noua titulatură a turneului de la Bucureşti mă onorează şi recunosc că mă încântă. Simt că, într-un fel, am refăcut echipa de vis cu Ion Ţiriac. Chiar dacă au mai trecut anii peste noi, vă asigur că acum suntem mai puternici”, a spus Ilie Năstase. „Îmi place, de asemenea, că sigla aduce puţin cu cea a turneului de la Roland Garros ( n.r. – pe care l-a câştigat în 1973), chiar dacă are culorile noului sponsor”, a adăugat Nasty.    

De anul viitor, turneul în aprilie

În acest an, turneul de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy se va desfăşura, ca şi până acum, în septembrie, dar din 2012 competiţia urmează a avea loc, cel mai probabil, la finele lunii aprilie. „Deocamdată nu-i bătută în cuie nici o dată pentru ediţia de anul viitor a turneului”, a spus Ion Ţiriac. „N-ar fi exclus să dispară turneul de la Duseldorff de dinainte de Roland Garros (n.r.  – al doilea turneu de Grand Slam al anului, care se desfăşoară la Paris în perioada 17 mai-5 iunie) şi să mut turneul de la noi cu o săptămână înainte de Paris.”

Cele mai citite

Jacks or Better: magia pokerului video la Don Ro

Un joc tot mai des practicat este pokerul. Între prieteni sau la masă cu profesioniști, pokerul rămâne un joc fascinant. Platforma Don Ro nu oferă exclusivitate...

Raport internațional: Declinul prezenței la vot și contestarea rezultatelor alegerilor pune în pericol credibilitatea democrațiilor

Prezența scăzută la vot și rezultatele tot mai contestate pun în pericol credibilitatea alegerilor la nivel global, conform unui raport recent al Institutului Internațional...

Bilanțul ciclonului Boris în România: șapte morți și mii de gospodării afectate în Galați și Vaslui

Ciclonul Boris, format în nordul Italiei, continuă să provoace haos în Europa Centrală şi de Est, generând inundaţii severe și alertă în mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă