20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialA ramas o afacere in doi

A ramas o afacere in doi

» Dinamo a scapat de una dintre contracandidate, FC Timisoara, dupa ce a invins cu 3-1 in meciul direct disputat in "Groapa", in epilogul etapei 31 a Ligii I.

 

De aceasta data a fost randul lui mircea Rednic sa-l surprinda pe Gabi Balint cu trei goluri, dupa ce in semifinalele Cupei Romaniei banatenii s-au impus cu 4-1. Dar victoria "cainilor" conteaza mai mult, pentru ca ii apropie pe invingatori de titlu si de mult visata prezenta in grupele Ligii Campionilor. "Imi pare rau ca l-am surprins doar cu trei goluri pe Balint. Nu e usor sa pornesti cu 0-1 acasa si ma bucur ca nu ne-am precipitat. N-am jucat cu mingi lungi ca in Ghencea. Am facut jocul nostru de pase si ne-am facut treaba. Suntem puternici si buni, dar nu suntem deja campioni. Poate dupa meciul cu Unirea Urziceni sa facem calcule", a spus Mircea Rednic la finalul jocului.

De partea cealalta, Gabi Balint este de parere ca titlul nu este decis inca, chiar daca Dinamo are un avantaj considerabil dupa victoria cu FC Timisoara. "Nu putem sa facem calcule inca de acuma. Ne doare ca am avut meciul in mana si am facut multe greseli personale. Jucatorii au intrat nervosi la vestiare. A trebuit sa lucrez la moralul lor si cand credeam ca ne revenim, a picat penalty-ul, care nu stiu exact daca a fost. Noi ne gandim la meciurile pe care le mai avem de disputat. Mai speram si la punctele de la TAS, dar nu-mi fac planuri in functie de ele", a precizat Balint.

Cele trei goluri marcate de "caini" au fost primite cu multa caldura de catre cei 15.000 de suporteri dinamovisti aflati in tribune, din al caror arsenal au facut parte steaguri, bannere, esarfe, stegulete, confettii, torte, fumigene si artificii pe pista de atletism, colorand astfel arena din stefan cel Mare in alb si rosu. Totusi, o galerie atat de numeroasa a avut nevoie mai tot timpul de impulsuri date cu ajutorul statiei de amplificare a stadionului pentru a-si incuraja favoritii.

Golanii in incinta stadionului
Dupa marcarea golului trei, care practic a inchis meciul, din boxele amplasate in fata peluzei timisorene s-au auzit si trivialitati la adresa banatenilor. Jandarmii si Politia si-au facut treaba pe strazi si in zona adiacenta stadionului, insa nu acelasi lucru se poate spune si despre compania de securitate care asigura ordinea in incinta arenei.
Trei dintre bannerele timisorenilor au fost oprite la intrare: "Peluze elitiste, voi mari patrioti/Faceti mesaje pentru macaronari si hoti"; "Ce faceti fetelor, v-ati suparat/si in stil "ultra" pe HI5 v-ati razbunat?"; "Sfarsitul unei domnii sangeroase/Traiasca era libertatii!". Poate acest lucru nu ar fi mirat pe nimeni, tinand cont ca doua dintre mesaje erau atacuri directe la adresa conducerii fotbalului romanesc. Insa spre finalul meciului, suporterii dinamovisti de la Peluza Sud au afisat un banner cu mesajul "Anul asta, Banatul ia o XXXX, nu campionatul."

» Golul lui Bucur a redus la tacere intreg stadionul, inclusiv instalatia de sonorizare, singurii care se mai auzeau fiind fanii timisoreni, care sperau ca dupa 44 de ani Timisoara va reusi sa bata in "Groapa". Nu a fost asa pentru ca s-au opus N’Doye (dubla) si Marius Niculae (foto sus).

Cele mai citite

Marcel Churchill sau războiul rozetelor

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri după ce județul Galați a fost lovit de două ori de inundații majore de-a lungul timpului,...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

Mircea Lucescu a anunțat lotul preliminar pentru meciurile cu Cipru și Kosovo!

Selecționerul Mircea Lucescu a publicat lista preliminară de jucători care ar putea fi convocați pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă