12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialA început războiul economic: Rusia interzice importul de carne procesată din Polonia...

A început războiul economic: Rusia interzice importul de carne procesată din Polonia și Lituania

Rusia intezice din 7 aprilie importurile de carne procesată din Polonia și Lituania, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului de Supraveghere Veterinară al Federației Ruse, anunță ITAR-TASS.

”Am pregătit o scrisoare prin care vom informa că Rusia, parteneră în Uniunea Vamală, se alătură măsurilor luate cu puțin timp în urmă de Belarus de a interzice importurile de orice fel a produselor din carne din Polonia și Lituania”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Interdicția intră în vigoare de pe 7 aprilie și se va aplica până când vor fi efectuate inspecții la companiile procesatoare de carne din Polonia și Lituania.

Decizia a fost luată după ce Polonia și Lituania au ”adoptat o poziție neconstructivă” la discuțiile organizate la sfârșitul lunii martie, referitoare la siguranța produselor alimentare din carne.

Pe 30 ianuarie 2014, UE a decis să interzică importurile de carne din Rusia din cauza focarelor de ciumă porcină africană depistate în această țară.

Serviciului de Supraveghere Veterinară al Federației Ruse a criticat producătorii de carne din Polonia și Lituania pentru că utilizează tehnologii care permit înlocuirea ingredientelor.

 

Cele mai citite

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă