18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialA inceput constructia terminalului de barje

A inceput constructia terminalului de barje

Compania elena Mochlos a demarat lucrarile de constructie a terminalului de barje din Portul Constanta Sud-Agigea. Contractul de executare a proiectului, a carui valoare depaseste 20 milioane de euro, a fost semnat de firma greceasca si de conducerea Administratiei Porturilor Maritime Constanta (APMC) la jumatatea lunii iunie, iar de la 1 iulie a inceput organizarea santierului.
Directorul Departamentului Domenii din cadrul APMC, Vincentius Petrescu, a declarat ca echipele de muncitori ale companiei „Mochlos” au inceput turnarea blocurilor de cheu ale viitorului terminal de barje si ca s-a inceput si dragarea in zona bazinului pana la cota de proiect, respectiv sapte metri.
Termenul de executie a lucrarii este de 18 luni, ceea ce inseamna ca de la 1 ianuarie 2008 barjele vor avea un loc special pentru operare aflat la iesirea de pe canal, evitand astfel tranzitarea Portului Constanta.
Finantarea proiectului fost stabilita in septembrie 2004, prin semnarea unui contract intre fosta conducere a Administratiei Portului cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care va suporta 67% din valoarea proiectului, iar restul de 33% din costul investitiei fiind finantat din surse proprii ale CN APMC si de la bugetul de stat.
Pentru realizarea acestui proiect, din cele opt firme precalificate interesate initial au depus oferte doar cinci: Mochlos si Athena (ambele din Grecia), Penta Ocean Construction (Japonia), FCC Construcccion (Spania) si consortiul format din firmele JV Roichman Bros (SHOMRON) Infrastructure 1993 si Ashtrom International (Israel).

Cele mai citite

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

S-a găsit soluția ca platforma X să reînceapă să funcționeze în Brazilia

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9...
Ultima oră
Pe aceeași temă