16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialA doua cucerire a Ankarei, varianta CVM Tomis

A doua cucerire a Ankarei, varianta CVM Tomis

A doua competiţie continentală a voleiului europea este o ciudăţenie. Deşi suntem în faza sferturilor de finală, runda se numeşte Challenge şi este o veritabilă încercare pentru formaţiile care se bat deja de patru luni pentru a ajunge aici. Cele mai bune patru echipe dau piept cu patru formaţii ”picate” din Liga Campionilor, iar la Ankara, pe acelaşi teren unde CVM Tomis a produs cea mai mare surpriză a sezonului precedent, campioana României îşi joacă şansa la o calificare în ultimele patru echipe din Cupa CEV şi, de ce nu, şansa la a forţa intarea în finala competiţiei. Toate la timpul lor însă.

„Este un meci cu o mare doză de responsabilitate, mai ales din partea noastră, care coborâm din Liga Campionilor şi jucăm, de ce să n-o spunem drept, cu o echipă din al doilea eşalon valoric european. În condiţiile în care am bătut pe terenul gazdei turneului final al Ligii nu avem altă opţiune decât să câştigăm şi cu Maliye Milli Piyango, iar dacă facem o comparaţie, toate lucrurile sunt în avantajul nostru. Halkbank e pe primul loc în Turcia, adversarul nostru pe locul 5 abia de curând după ce a fost mai mult pe 6. Noi suntem lideri în România, iar logica duce cu gândul către un meci uşor, dar noi rebuie să-l facem uşor pentru că în sport orice e posibil. Nu concepem însă alt rezultat decât victoria”, ne-a spus managerul Serhan Cadâr.

De altfel, marinarii nu par să lase nimic la voia întâmplării. Martin Stoev şi un colaborator au văzut în direct ambele meciuri cu Grabovo, iar echipa a plecat către Ankara ieri de dimineaţă, cu un charter, după ce jucătorii au înoptat la un hotel din Bucureşti, semn că cei din conducere şi-au dat toată silinţa să facă drumul cât mai uşor. Voleibaliştii vor reveni în România chiar în noaptea de după meci, pentru că duminică este programat derbyul de tradiţie din ultimii ani, la Zalău, cu Remat, iar joi, la Constanţa are loc returul din Cupa CEV, şi jucătorii trebuie să aibă cât mai mult timp liber pentru a se reface.

„Sunt două săptămâni de foc pentru noi şi vrem să trecem cu bine de ele. nu discut aici doar de forţa adversarilor, ci şi de distanţele pe care trebuie să le parcurgem pentru a intra în competiţie, dar eu sunt un om optimist şi cred că ce nu ne omoară ne întăreşte”, a completat managerul campionilor.

 

OPTIMISM

Fără frică de arbitraj

Bunăstarea din voleiul turcesc, faptul că Ankara va găzdui turneul final al Ligii, iar CEV primeşte o mare felie financiară de la bănci turceşti dă de gândit în perspectiva partidei de diseară, dar oficialii constănţeni sunt siguri că arbitrajul nu va fi o problemă. „Nici nu vrem să ne gândim la scenarii de acest gen. Arbitrajul va fi garantat de cei trei oficiali neutri şi sunt sigur că, indiferent de legăturile dintre companiile turceşti şi CEV, nu va exista nimic dubios. Turcia a investit enorm nu doar în competiţiile internaţionale, ci şi în cele interne, şi are în spate suportul necondiţionat al publicului, atmosfera fiind mereu incediară. Până la proba contrarie, un arbitru te poate fura dacă îl laşi, aşa cum dacă greşeşte în favoarea ta este pentru că îl lasă adversarul. Nu mi-e frică însă de un asemenea episod”, a explicat Serhan Cadâr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă