12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialA disparut "simbolul" Vulcanului

A disparut „simbolul” Vulcanului

– Blocul "Dallas" a fost reconstruit din temelii de un roman emigrat in SUA.

Simbolul cartierului Dallas din Vulcan, un schelet de bloc ce parea ca abia se mai tine in picioare, a disparut. Un barbat plecat de 15 ani in Statele Unite ale Americii l-a cumparat de la Primaria Vulcan si l-a reconstruit aproape din temelii.
Blocul, aflat intr-o avansata stare de degradare, din care a mai ramas doar scheletul, a fost vandut de Consiliul Local Vulcan la pretul unui apartament, doar pentru ca cineva sa-l refaca. Imobilul, situat in cartierul Dallas, unul dintre cele mai sarace din Valea Jiului, a fost parasit de mai multi ani si oamenii din zona au furat chiar si boltarii din care era construit. "Am facut verificarea structurii de rezistenta si am constatat ca se putea reface pe structura pe care era proiectat. Un baiat din Vulcan, care a fost plecat 15 ani in SUA si-a manifestat intentia de a cumpara acel schelet de bloc pentru a-l reface", a declarat primarul orasului Vulcan, Gheorghe Ile.

 

Acesta a precizat ca, in baza unei hotarari a CL Vulcan, imobilul a fost vandut ieftin, pentru suma de 120.000 de lei, tocmai pentru ca investitia in refacerea cladirii sa fie mai consistenta. Acum, lucrarea este aproape gata. Imobilul a fost refacut, apartamentele reconstruite si, in curand, va putea fi dat in folosinta. "Noi i-am asigurat toate conditiile pentru ca blocul sa beneficieze de canalizare, apa curenta, gaz metan si energie electrica. Va fi amenajat la standarde europene si locuintele sunt destinate oamenilor nevoiasi din municipiul Vulcan", a mai spus primarul municipiului Vulcan.
In cartierul Micro3, supranumit in batjocura Dallas, traiesc cateva mii de oameni, in mare parte fosti mineri, pentru care chiar si apa potabila a ajuns un lux. Oamenii abia isi duc zilele de pe o zi pe alta, in blocurile turn construite inainte de 1989.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă