11.3 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăSpecialA crescut numarul echipelor aflate in zona periculoasa

A crescut numarul echipelor aflate in zona periculoasa

Inceput gafait de retur pentru mai multe divizionare, mai ales in randul celor care s-au opus continuarii campionatului cu doua etape in decembrie. Multe echipe neobisnuite cu „programul prelungit” al Ligii par obosite, blazate, le-a disparut determinarea, loturile de jucatori destul de subtiri sunt macinate de accidentari si, cu bancile de rezerve diferentiate valoric, nu au putut face fata rigorilor primei etape a returului. De aici decurg si marile surprize inregistrate la sfarsitul saptamanii.
La Pitesti, Jiul a inregistrat al doilea succes de la inceputul acestui sezon si primul in deplasare dupa 27 de ani impotriva lui FC Arges, o victorie ce poate avea implicatii grave asupra echipei pitestene. Nu suntem obligati sa-l credem pe antrenorul „minerilor” Marin Tudorache, care pretinde ca victoria din Trivale nu i-a creat emotii, fiind obisnuit cu infrangerile si spera ca Jiul sa nu fie penalizat daca va retrograda in Liga a II-a. Pesimist tehnicianul Jiului, cum de altfel este si Dorinel Munteanu, care crede ca sansele salvarii de la retrogradare sunt din ce in ce mai mici.
Surpriza mare si la Iasi, unde umorul obisnuit al antrenorului Popa a disparut complet dupa infrangerea suferita in fata Unirii Urziceni. Cu o echipa decimata de accidentari, Poli Iasi a capotat lamentabil in fata echipei lui Dan Petrescu. Iesenii acuza lipsa unui lot competitiv, dar si dezinteresul organelor locale pentru echipa de fotbal. Cu un start bun in campionat, Poli s-a stins incet, dar sigur, in ultimele partide, ajungand dupa 18 etape in zona periculoasa. A profitat Unirea Urziceni, care cu 21 de puncte, nesperate pentru o noua promovata, ii asigura lui Dan Petrescu o vacanta de iarna lipsita de griji.
Farul a schimbat antrenorii, dar echipa care avea ca obiectiv un loc in cupele europene a ajuns pe locul 14, cu numai 20 de puncte si minus 7 la „adevar”. O situatie mai putin obisnuita pentru constanteni, aflati in ultimele sezoane undeva in partea superioara a clasamentului. Farul joaca slab, iar meciul cu UTA a fost pentru constanteni cel mai prost din ultima perioada.
Prima etapa a returului, datorita surprizelor, poate avea efecte mai ales pentru echipele aflate in partea a doua a clasamentului, acolo unde lupta pentru evitarea retrogradarii se anunta in continuare foarte disputata.

Cele mai citite

Guvern: 271 de persoane au fost evacuate și mutate în siguranță

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galați, reuniunea Comandamentului pentru Situații de Urgență în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieții...

Guvern: 271 de persoane au fost evacuate și mutate în siguranță

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galați, reuniunea Comandamentului pentru Situații de Urgență în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieții...
Ultima oră
Pe aceeași temă