Nu conteaza numai ceea ce mananci, ci si cum prepari alimentele pe care ti le procuri. Medicii nutritionisti din Marea Britanie, in frunte cu Juliette Kellow, le-au oferit consumatorilor cateva sfaturi dietetice. Citeste-le si tu mai jos.
Porumbul din conserva este sanatos
Se pare ca procesul termic prin care trece proumbul inainte sa fie pus in conserva creste cu 44% cantitatea de antioxidanti din acesta. Substantele te ajuta sa elimini radicalii liberi din corp si iti pastreaza tineretea. Singurul dezavantaj este faptul ca se pierde cantitatea totala de vitamina C din porumb.
Cartofi reci
Chiar daca aceasta leguma este gustoasa atunci cand este calda (gandeste-te la cartofii copti cu unt), este bine ca, din cand in cand, sa mananci si cartofi reci. Amidonul din cartofii reci ajuta tranzitul intestinal prin imbunatatirea functiei intestinului gros.
Nu gati cu ulei de masline
Uleiul de masline este bogat in acizi grasi omega 6, care previn inflamatia si bolile cardiace. Secretul este sa consumi uleiul crud, nu prajit. Nu il folosi ca substitut pentru uleiul clasic, de floarea soarelui. Prajit, este la fel de nociv ca acesta.
Fierbe morcovii
Morcovii fierti contin mai multe carotenoide – antioxidanti care pot fi transformati in vitamina A – decat cei aburiti. Mai mult, cantitatea de vitamina C nu este afectata dramatic, comparativ cu morcovii cruzi.