2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecial9 sfaturi dietetice care te ajută să fii suplu şi sănătos

9 sfaturi dietetice care te ajută să fii suplu şi sănătos

Nu conteaza numai ceea ce mananci, ci si cum prepari alimentele pe care ti le procuri. Medicii nutritionisti din Marea Britanie, in frunte cu Juliette Kellow, le-au oferit consumatorilor cateva sfaturi dietetice. Citeste-le si tu mai jos.

Porumbul din conserva este sanatos

Se pare ca procesul termic prin care trece proumbul inainte sa fie pus in conserva creste cu 44% cantitatea de antioxidanti din acesta. Substantele te ajuta sa elimini radicalii liberi din corp si iti pastreaza tineretea. Singurul dezavantaj este faptul ca se pierde cantitatea totala de vitamina C din porumb.

Cartofi reci

Chiar daca aceasta leguma este gustoasa atunci cand este calda (gandeste-te la cartofii copti cu unt), este bine ca, din cand in cand, sa mananci si cartofi reci. Amidonul din cartofii reci ajuta tranzitul intestinal prin imbunatatirea functiei intestinului gros.

Nu gati cu ulei de masline

Uleiul de masline este bogat in acizi grasi omega 6, care previn inflamatia si bolile cardiace. Secretul este sa consumi uleiul crud, nu prajit. Nu il folosi ca substitut pentru uleiul clasic, de floarea soarelui. Prajit, este la fel de nociv ca acesta.

Fierbe morcovii

Morcovii fierti contin mai multe carotenoide – antioxidanti care pot fi transformati in vitamina A – decat cei aburiti. Mai mult, cantitatea de vitamina C nu este afectata dramatic, comparativ cu morcovii cruzi.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Economistul Bogdan Glăvan: România, un stat eșuat, în pragul colapsului financiar

Glăvan atrage atenția că o treime din cheltuielile statului român sunt acoperite din împrumuturi, ceea ce face economia extrem de vulnerabilă România se află pe...

România deschide ușa șoferilor non-UE: străini angajați pe Uber sau Bolt, din 2025

Germania a adoptat un model similar în primăvară, permițând susținerea examenului de calificare în 8 limbi, inclusiv română, ca răspuns la criza forței de...

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă