21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecial59 de animale din Argeș au murit din cauza bolii limbii albastre

59 de animale din Argeș au murit din cauza bolii limbii albastre

Alte 59 de animale au murit, în județul Argeș, de boala limbii albastre, iar târgurile de animale din județ au rămas închise, informează Mediafax.

Târgurile de animale din Argeş, închise începând cu 9 septembrie din cauza focarelor de febră catarală ovină, rămân închise, fiind permisă doar comercializarea porcilor, au anunţat, marţi, reprezentanţii Prefecturii Argeş.

Măsura este luată în contextul în care în ultimele săptămâni în acest judeţ au fost confirmare 50 de focare de boala limbii albastre în 20 de localităţi, fiind raportate 59 de bovine moarte.

Comercializarea bovinelor şi ovinelor vii în judeţ este în continuare interzisă până la primirea de noi dispoziţii din partea Autorităţii Naţionale Sanitar veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În judeţul Argeş sunt autorizate nouă târguri de animale care funcţionează în localităţile Miroşi, Rociu, Topoloveni, Domneşti, Stâlpeni, Piteşti, Curtea de Argeş, Cîmpulung, Schitu Goleşti.

Primul caz de boala limbii albastre în România a fost diagnosticat în 22 august, în judeţul Buzău.

În ultimele săptămâni au murit de boala limbii albastre și cinci zimbri din Rezervaţia Haţeg-Silvuţ din judeţul Hunedoara.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă