Corpul tău este ca o maşinărie care necesită „combustibil” pentru a putea funcţiona la capacitate maximă. Acest „combustibil” este reprezentat de diferite alimente pe care ar trebui să le includem in dieta noastră zilnică pentru a da randament maxim. Iată câteva ingrediente care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic.
1. Broccoli
Broccoli este inamicul numărul unu al cancerului datorită conţinutului său de sulforafani. Această substanţă distruge bacteria Helicobacter Pylori, răspunzătoare pentru gastrite şi inhibă răspândirea celulelor canceroase. Consumă broccoli pentru a-ţi înjumătăţi riscul apariţiei de cancer pulmonar, mamar sau de colon.
2. Iaurt
Iaurtul este o sursă bogată de calciu, dar adevărata sa valoare constă în aşa numitele „probiotice”, care sunt bacterii bune ce ajută intestinul să digere mâncarea. Consumul de iaurt ajută în tratarea ulcerului, infecţii ale tractului urinar sau infecţii vaginale. Pentru un plus de gust poţi adăuga fructe proaspete sau cereale integrale.
3. Usturoi
Deşi cunoaştem proprietăţile benefice ale usturoiului şi rolul pe care acesta îl joacă în sănătatea noastră, adesea îl evităm din cauza mirosului. Cu toate acestea, usturoiul are efect antibacterial, antifuningic şi antiviral. Este considerat un „antibiotic” natural şi reduce apariţia cancerului de colon, prostată sau de stomac.
4. Coacăze
Aceste fructe minune conţin foarte mulţi antioxidanţi ce ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, ale infecţiilor tractului urinar şi contribuie la creşterea capacităţii memoriei. Le poţi găsi sub diferite forme precum sirop, gem sau vin.
5. Ceai
Ceai verde, negru, alb, oricare ar fi pe gustul tău, ceaiul este o sursă majoră de antioxidanţi ce combat accidentele vascular-cerebrale, cancerul şi infarctul miocardic. Persoanele care consumă o ceaşcă sau două de ceai pe zi au un risc cu 46% mai scăzut în dezvolta boli cardiovasculare.