13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecial46 de lideri ai PSD Galati vor fi verificati de CNSAS

46 de lideri ai PSD Galati vor fi verificati de CNSAS

Dorin Meran, membru PSD, a cerut Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii sa verifice in cazurile a 46 de lideri si alesi locali ai PSD Galati daca au fost colaboratori ai Securitatii.

„Lotul CNSAS”

La Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a fost depusa o cerere pentru verificarea a 46 dintre liderii si reprezentantii PSD care detin functii in administratia locala. Cererea a fost inaintata de catre Dorin Meran, membru PSD, care a precizat ca a inaintat o asemenea solicitare la CNSAS pentru ca este necesara o verificare temeinica a dosarelor tuturor celor care detin functii politice si functii in administratia locala, pentru ca este posibil ca membrii unei grupari care detine conducerea unei organizatii politice sa se acopere unii pe altii in privinta unor asemenea aspecte. Dorin Meran a evitat sa ofere lista pe care a inaintat-o la CNSAS, precizand doar ca intre numele de pe lista se afla si numele sau. Dar, cu siguranta, dintre cei care vor fi verificati nu vor lipsi presedintele PSD Galati, deputatul Dan Nica, primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, senatoarea Adriana Ticau, senatorul Viorel Stefan.

Adversarul consecvent al lui Dan Nica

Dorin Meran era, in 2004, vicepresedintele Forumului National al Muncitorilor din PSD si a intrat in conflict cu conducerea PSD Galati dupa alegerile interne din septembrie 2004, cand ar fi trebuit sa ocupe un loc eligibil pe listele PSD pentru Camera Deputatilor, dar la cererea organizatiei din Galati a fost eliminat de Consiliul de Integritate Morala. Dorin Meran l-a criticat sistematic pe seful PSD Galati, Dan Nica, pentru modul in care a coordonat campania PSD pentru alegerile parlamentare si prezidentiale din 2004. In aprilie 2005, Meran si-a lansat candidatura pentru presedintia PSD Galati, concurandu-l astfel pe Dan Nica, sustinut de Adrian Nastase, dar cu o zi inainte de sedinta de alegeri a fost determinat sa renunte la candidatura. Acum, el a criticat faptul ca inaintea acelor alegeri Adrian Nastase a venit de trei ori la Galati pentru a-si declara sustinerea pentru Dan Nica, influentand astfel alegerile in dauna prevederilor statutare referitoare la drepturile membrilor de a candida la functiile de conducere. Dupa ce in urma cu cateva luni organizatia condusa de Dan Nica i-a retras sprijinul politic pentru ocuparea prin completare a mandatului de consilier judetean, Dorin Meran s-a inscris membru la organizatia PSD din Balasesti, o comuna din nordul judetului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă