12.2 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSpecial38 de localitati afectate de ape, la Cluj

38 de localitati afectate de ape, la Cluj

Un sat din judetul Cluj a ramas izolat din cauza inundatiilor care au distrus un podet care asigura accesul spre localitate.
In total, au fost afectate de revarsarea apelor 38 de localitati si aproape 2.000 de hectare de teren agricol, iar o femeie a murit dupa ce a fost luata de un torent.
Potrivit angajatilor Prefecturii, cele 15 familii care locuiesc in satul Jurca din comuna comuna Recea-Cristur sunt izolate pentru ca un podet a fost distrus de apele umflate. In localitate traiesc si 25 de copii.
De asemenea, in judet au fost avariate serios 25 de case, iar 376 de fantani au fost inundate si nu mai pot fi folosite deocamdata. Apele au acoperit si patru kilometri de drum national, plus cinci portiuni ale unor sosele judetene, cu o lungime totala de 11 kilometri. Tot din cauza inundatiilor fost afectate opt drumuri comunale cu o lungime de aproape 10 kilometri.
Suprafata terenurilor agricole afectate este de 1.940 de hectare. O femeie in varsta de 70 de ani din satul Sucutard a murit in noaptea de miercuri spre joi.
In comuna Geaca a fost distrusa o ferma de melci a unui satean, iar in comuna Dabaca a fost distrus un atelier de tamplarie. In comuna Petrestii de Jos, un grajd a luat foc dupa ce a fost lovit de trazent.
Autoritatile distribuie in prezent apa potabila in comuna Geaca si au inceput lucrarile de refacere a podului distrus in comuna Recea-Cristur.
De asemenea, digurile salbei de lacuri din zona Catina-Geaca-Taga au fost intarite cu saci de nisip si sunt pazite permanent de catre jandarmi.

Cele mai citite

CNSM menține amortizorul anticiclic de capital la 1% în contextul riscurilor sistemice

În cea de-a treia ședință din acest an, Consiliul general al Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM), compus din reprezentanți ai Băncii Naționale a...

Criza apei, o amenințare pentru jumătate din producția alimentară globală în următorii 25 de ani

Peste 50% din producția alimentară mondială ar putea fi grav afectată în următorii 25 de ani din cauza unei crize a apei în creștere...

Universitatea Craiova, fără Elvir Koljic în meciul cu FC Botoșani!

Universitatea Craiova se confruntă cu probleme de lot înaintea meciului cu FC Botoșani, Costel Gâlcă neputând să se bazeze pe atacantul Elvir Koljic. Universitatea Craiova...
Ultima oră
Pe aceeași temă