9.9 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSpecial34 de cereri de extradare formulate de MJ in luna noiembrie

34 de cereri de extradare formulate de MJ in luna noiembrie


Ministerul Justitiei a formulat, de la inceputul lunii noiembrie 2005 si pana in prezent, 34 de cereri de extradare a unor persoane care, dupa ce au comis infractiuni in Romania, au reusit sa paraseasca tara. Toate cererile au fost transmise prin Directia Drept International, Cooperare Judiciara si Afaceri Juridice Externe.

Patru dintre acestea au fost deja aprobate de autoritatile competente ale statelor solicitate. Astfel, din Franta va fi extradat C.N., care are de executat o pedeapsa de 18 luni inchisoare pentru ultraj impotriva ordinii publice. Tot din Franta va fi returnat T.T.F., in vederea executarii unei pedepse de trei ani inchisoare pentru furt calificat.
Alti doi infractori vor fi adusi din Italia pentru a-si ispasi pedepsele la care au fost condamnati in Romania, pentru vatamare corporala grava, respectiv violare de domiciliu. Cei patru extradati urmeaza sa fie predati autoritatilor romane, preluarea fiind asigurata de ofiteri ai Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Adusi in tara pentru a-si ispasi pedepsele

Alti opt infractori au fost deja extradati in baza unor cereri transmise de Ministerul Justitiei autoritatilor din Germania, Spania, Franta, Italia si Cehia. La 7 noiembrie a.c., au fost predati autoritatilor romane din Germania H.H., cetatean turc, impotriva caruia Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de doi ani pentru fals privind identitatea, din Spania – O.A., cetatean roman, impotriva caruia Judecatoria Oradea a eliberat un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de trei ani pentru furt calificat, iar din Italia – B.C., cetatean roman, pentru care Tribunalul Galati a emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de trei ani si patru luni pentru delapidare.

Extradati in favoarea altor state europene

In aceeasi perioada, autoritatilor romane le-au fost adresate cinci cereri de extradare. Totodata, instantele romane au aprobat extradarea din Romania catre unele state europene a unor cetateni straini urmariti international pentru infractiuni grave.
Astfel, s-a aprobat extradarea catre Spania a cetateanului americano-iranian R.I., urmarit international pentru spalare de bani si frauda. T.C., cetatean al Republicii Moldova, urmarit international pentru omor, a fost extradat catre autoritatile elvetiene. De asemenea, au fost returnati in Germania M.L. si J.Z., cetateni germani, acuzati de savarsirea infractiunii de inselaciune.

Cele mai citite

Maria Zaharova critică alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din Republica Moldova

Într-o declarație transmisă de Ambasada Rusiei la București, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a comentat rezultatele primului...

Italia, locul unde magnatii discreți mor în condiții suspecte: ancheta finalizată în cazul milionarului Petrescu și moartea misterioasă a lui Michael Lynch ridică mai...

Italia a devenit, în mod surprinzător, scena unor tragedii misterioase în care magnații lumii de afaceri dispar în circumstanțe dubioase. Două cazuri recente, ale...

Ciolacu roșu ca racul – Academia Catavencu

Mai nou, jurnaliștii au început să-și coboare privirea spre lucruri mai pământene, mai bine spus, mai cele care au contact direct cu pământul....
Ultima oră
Pe aceeași temă