13.5 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecial30% din americani sunt nemulลฃumiลฃi de lupta SUA รฎmpotriva Statului Islamic

30% din americani sunt nemulลฃumiลฃi de lupta SUA รฎmpotriva Statului Islamic

57% din americani sunt nemulลฃumiลฃi de modul în care preลŸedintele Barack Obama gestioneazฤƒ ameninลฃarea reprezentatฤƒ de gruparea Stat Islamic (SI) ลŸi tot mai mulลฃi cred cฤƒ aceastฤƒ luptฤƒ se îndreaptฤƒ într-o direcลฃie greลŸitฤƒ, potrivit unui sondaj CNN/ORC publicat luni, informeazฤƒ Mediafax.

Alลฃi 57% dezaprobฤƒ modul în care sunt gestionate afacerile externe în general, iar 54% dezaprobฤƒ modul în care preลŸedintele se ocupฤƒ de terorism. 60% dintre americani se aratฤƒ nemulลฃumiลฃi de modul în care Obama administreazฤƒ securitatea electronicฤƒ la nivel naลฃional.

Declinul ratei de aprobare a preลŸedintelui în ceea ce priveลŸte securitatea internฤƒ intervine dupฤƒ o sฤƒptฤƒmânฤƒ de tulburฤƒri care subliniazฤƒ creลŸterea ameninลฃฤƒrilor în stฤƒinฤƒtate. Capitala Danemarcei a fost afectatฤƒ de douฤƒ atacuri soldate cu doi morลฃi ลŸi cinci rฤƒniลฃi. Egiptul a lansat a doua rundฤƒ de raiduri aeriene împotriva Statului Islamic în Libia, luni, ca ripostฤƒ faลฃฤƒ de aparenta decapitare a 21 de egipteni copลฃi de cฤƒtre aceast grupare.

Potrivit sondajului, tot mai mulลฃi americani (58%) considerฤƒ cฤƒ acลฃiunea militarฤƒ a Statelor Unite împotriva SI este inadecvatฤƒ. Chiar ลŸi în rândul democraลฃilor, aproape jumฤƒtate (46%) considerฤƒ cฤƒ lucrurile nu merg bine în bฤƒtฤƒlia împotriva grupฤƒrii.

Aproximativ jumฤƒtate dintre respondenลฃi (51%) susลฃin cฤƒ au încredere în preลŸedinte în calitatea sa de comandant ลŸef al armatei.

Dar în timp ce persoane afiliate SI continuฤƒ sฤƒ comitฤƒ atacuri brutale, sprijinul pentru trimiterea de trupe pe teren în Irak ลŸi Siria pare din ce în ce mai mare. În noiembrie, doar 43% dintre americani susลฃineau ideea mobilizฤƒrii de trupe terestre, în timp ce 55 la sutฤƒ se opuneau acestei idei. În prezent, numฤƒrul celor care susลฃin mobilizarea a crescut la 47%.

Sondajul a fost realizat pe un eลŸantion format din 1.027 de adulลฃi americani, în perioada 12-15 februarie, ลŸi are o marjฤƒ de eroare de 3%.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ