21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecial30 de persoane ucise şi 70 rănite într-o serie de atentate la...

30 de persoane ucise şi 70 rănite într-o serie de atentate la Bagdad

Mai multe explozii cauyate de atentate teroriste au dus la moartea a cel puţin 30 de persoane, altele 70 fiind rănite miercuri seara la Bagdad, au anunțat autoritățile locale.

Potrivit Mediafax, două explozii produse simultan au provocat moartea a 16 persoane şi 34 de răniţi în cartierul şiit Sadr City, în nordul capitalei Irakului.

O altă maşină-capcană a provocat moartea a opt persoane şi 21 de răniţi în apropiere de o piaţă din cartierul Ur, în nordul Sadr City.

Şi în estul capitalei, la Bagdad al-Jadida, cel puţin patru persoane au fost ucise în urma unei explozii, în timp ce în sud, la Zafaraniya, alte două au murit în urma exploziei unei bombe plasate pe un drum, mai scrie sursa citată.

Insurgenţii sunniţi conduşi de jihadiştii din cadrul Statului Islamic (SI) au lansat în iunie o ofensivă-fulger care le-a permis să ocupe teritorii vaste la nord de Bagdad.

Cele mai citite

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Mircea Geoană ia apărarea jurnaliștilor americani și celui român anchetați de Rusia

Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci şi o responsabilitate, afirmă Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale. El condamnă "cu toată fermitatea"...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă