19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecial20 de vehicule aparţinând Ambasadei SUA din Cairo, furate

20 de vehicule aparţinând Ambasadei SUA din Cairo, furate

Departamentul de Stat american a anunţat că 20 de vehicule aparţinând Ambasadei SUA din Cairo au fost furate şi unele au fost folosite zilele trecute pentru atacarea protestatarilor din piaţa Tahrir, relatează CNN, citat de NewsIn.

Imaginile de pe YouTube, datate 28 ianuarie, prezintă o maşină diplomatică albă care intră în manifestanţii din piaţa Tahrir. Maşina pare să poarte însemnele Ambasadei americane. Oficialii au spus ulterior că 20 de astfel de vehicule au fost furate în Egipt în cursul protestelor.

„Evident, am constatat reacţii la imaginile de pe YouTube, de aceea vrem să spulberăm speculaţiile”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului, vineri. Un alt oficial american a spus că responsabilii încearcă să afle mai multe informaţii.

Ulterior, Departamentul de Stat şi Ambasada americană din Egipt au emis un comunicat comun prin care recunosc existenţa respectivelor imagini cu incidentul „ce a rănit zeci de persoane”.

„Mai multe maşini ale Ambasadei americane” au fost furate la 28 ianuare, când poliţia egipteană s-a retras din post.

„De la dispariţia acestor vehicule, am auzit informaţii despre folosirea lor în acte violente”, potrivit comunicatului, care condamnă aceste atacuri.

„Suntem convinşi că niciun angajat al Ambasadei sau diplomat nu este implicat”, subliniază comunicatul.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Polul prospețimii: Orașul european care domină la capitolul aer curat

Agenția Europeană a Mediului a făcut o clasificare a orașelor cu cel mai curat aer, dar și a zonelor cu cele mai multe probleme...
Ultima oră
Pe aceeași temă