31.4 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecial150.000$ recompensa pentru “macelarirea” unui caricaturist suedez

150.000$ recompensa pentru “macelarirea” unui caricaturist suedez

Liderul Al-Qaida in Irak a oferit o recompensa pentru uciderea unui caricaturist suedez care a insultat Islamul prin desenele sale si a promis o noua ofensiva in Irak in timpul lunii sfinte a Ramadanului, potrivit unei inregistrari audio publicate pe site-uri islamiste, relateaza Associated Press, receptionata de Rompres.

 

Abu Omar al-Baghdadi a indicat, totodata, numele gruparilor insurgente care lupta impotriva Al-Qaida in Irak si a promis noi atacuri, in special impotriva minoritatii Yazidi, care a fost recent victima unor atacuri devastatoare cu bomba.

 

“Cerem asasinarea caricaturistului Lars Vilks care a indraznit sa-l insulte pe Profetul nostru si anuntam o recompensa in aceasta generoasa luna a Ramadanului de 100.000 de dolari pentru cel care il va ucide pe acest criminal”, potrivit inregistrarii.

 

Al-Baghdadi a ridicat apoi recompensa la 150.000 de dolari daca Vilks “este macelarit ca un miel” si a oferit inca 50.000 de dolari pentru capul editorului ziarului suedez Nerikes Allehanda, care a publicat caricatura profetului Mahomed cu un corp de caine la 19 august.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă