28.2 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecial11 ani de esecuri

11 ani de esecuri

– Poli Timisoara nu a reusit nici de aceasta data sa invinga pe Dinamo, 1-1, dupa un meci in care banatenii au acuzat arbitrajul

 

Sambata s-au implinit exact 11 ani de cand Poli Timisoara nu a mai invins pe Dinamo Bucuresti. Astfel, pe 12 aprilie 1997, banatenii s-au impus cu 3-0, rezultat stabilit inca din prima repriza, prin golurile marcate de Sasu, Covaci, si Gusatu. La finalul acelui sezon timisorenii au retrogradat si au revenit in prima liga in 2002. De atunci, au mai jucat impotriva lui Dinamo in 11 partide si au obtinut doar trei egaluri si au suferit opt infrangeri. Din pacate, pentru banateni, nici dupa 11 ani, pe 12 aprilie 2008, in etapa a 29-a a Ligii I, nu a venit victoria mult asteptata. Dupa o prima repriza anosta, a doua parte a meciului a onorat statutul de derby pe care l-a dobandit, in timp, aceasta intalnire. Din pacate, insa, un rol esential la desfasurarea evenimentelor de pe gazon l-a avut si brigada de arbitrii. "Centralul" Cristian Balaj a acordat cu greu un penalti, doar la semnalizarea tusierului, si l-a eliminat la fel de greu pe Gabriel Canu, care l-a faultat pe Ionel Danciulescu din postura de ultim aparator.

 

Apoi, timisorenii au inscris neregulamentar golul egalizator prin Dejan Rusic, care a primit o pasa de la Ionel Ganea, aflat in pozitie de ofsaid. Cu 10 minute inainte de final, acelasi Balaj nu a acceptat "felicitarile" lui Milos Brezinsky si l-a trimis si pe fundasul slovac mai repede la cabine. De altfel, acest al doilea cartonas rosu i-a enervat pe fotbalistii timisoreni la finalul intalnirii, desi acestia au reusit sa paraseasca neinvinsi terenul. "Suntem dezamagiti, deoarece am fost frustrati de arbitraj. Daca nu era a doua eliminare am fi putut marca golul victoriei", a spus Dejan Rusic. Acesta a fost completat si de Marian Aliuta. "Este clar ca am avut parte de un arbitraj ostil. Eu zic ca meritam mai mult de la acest meci". Concluzia a tras-o, insa, antrenorul Dusan Uhrin Jr. "Probabil ca prima eliminare a fost corecta, insa Brezinsky a primit rosu mult prea usor", a fost de parere tehnicianul ceh.

REVENIRE
Mijlocasul echipei Poli Timisoara, Dare Vrsic, a jucat, sambata, din nou pentru echipa banateana. Slovenul a evoluat ultima data in tricoul alb-violet in data de 22 septembrie, in partida din deplasare cu Dacia Mioveni. Fotbalistul in varsta de 23 de ani a suferit, atunci, o fractura de peroneu, iar meciul de sambata cu Dinamo a fost primul pentru el dupa sapte luni de absenta. "Echipa a jucat bine, iar eu ma bucur ca am revenit si am contribuit la acest egal", a declarat Vrsic, care l-a inlocuit in a doua repriza pe Aliuta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă