20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUNSR susține MEN în reorganizarea învățământului superior

UNSR susține MEN în reorganizarea învățământului superior

Uniunea Națională a Studenților din România sprijină demersul Ministerului Educației Naționale (MEN) privind reorganizarea sistemului de învățământ superior, arată organizația, într-un comunicat de presă remis RL.

Citește și: VIDEO. Patru universități private și 135 de programe de studii, lichidate

”Este necesar să se pună accentul mai mult pe calitate decât pe cantitate, în ceea ce privește toate aceste programe și specializări din cadrul universităților acreditate. Au intrat în lichidare 321 de programe de studiu în ultimii doi ani, 186 de programe în primul an, restul în acest an, ceea ce înseamnă un procent de 12% din totalul de programe de studiu existente în România. Există semne de întrebare cu privire la mai multe programe/ specializări din cadrul universităților, dar apreciem faptul că exigența aplicată duce la o dezvoltare si îmbunătățire a învățământului superior românesc. Încă mai sunt mulți pași de făcut până la un proces educational pe deplin de calitate în toate centrele universitare din țară, iar federația sprijină orice demers în acest sens”, arată UNSR.

Citește și: VIDEO. Băsescu: E visul mai vechi al lui Andronescu de a vedea studenți fără bacalaureat în universități

Totodată, Uniunea Studenților anunță că vor avea o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Educației Naționale (MEN), luni, unde vor discuta despre modificările aduse Legii Educației.

UNSR reprezintă 63 de asociații studențești din Bucuresti, Craiova, Iași, Timișoara, Petroșani, Târgu-Jiu, Reșita, Pitești, Ploiești și Bacău.

Și reprezentanții ANOSR au avut discuții cu ministrul Remus Pricopie, privind modificările aduse Legii Educației. Studenții din i-au cerut lui Pricopie să încheie un protocol prin care și studenții să fie consultați atunci când se aduc modificări la lege.

Citește și: Ciorbea analizează dacă sunt îndeplinite condițiile pentru sesizarea CCR pe OUG privind Legea Educației

Patru universităţi particulare acreditate vor fi lichidate, alte trei astfel de universităţi vor fi monitorizate şi 135 specializări și programe de studiu vor fi desfiinţate, printr-o hotărâre de Guvern de miercuri.

Legea Educației a fost modificată prin OUG 49/2014. Printre cele mai importare schimbări se numără: înființarea de universități private la inițiativa unei persoane fizice și au caracter nonprofit și sunt de interes public, lucru care le aduce beneficii (neplata TVA), în condițiile în care primesc bani de la studenți, admiterea la facultate fără bacalaureat, organizarea unei a treia sesiune a examenului de bacalaureat și doctoratul la fără frcevență.

Citește și: Guvernul a modificat Legea Educației pe gustul grupurilor de interese

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă