VIDEO Un echipaj al Ambulanţei a scos pacientul peste gard, din cauza unui șofer nesimțit

Un pacient cu infarct din Cluj-Napoca a fost scos de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Cluj peste gard cu ajutorul vecinilor şi al poliţiştilor locali întrucât accesul în curtea casei era blocat de o maşină, potrivit Mediafax.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Actualizat: 21.05.2018 - 11:20

Potrivit unei postări pe Facebook pe grupul Info Trafic judeţul Cluj, un pacient care locuieşte pe o stradă din centrul municipiului Cluj-Napoca suferise un infarct, iar echipajul SAJ Cluj chemat prin 112 a fost nevoit să îl treacă peste gard deoarece accesul în curte era blocat de o maşină.

”Poliţia era deja acolo, număr de telefon nu era. Vino şi mută maşina, un om a făcut infarct şi medicul a trebuit să sară gardul, dar acum nu îl pot scoate pe om din curte”, se arată în postare.

Maşina care a blocat accesul avea un ecuson de acces general eliberat de Primăria Cluj-Napoca pentru Festivalul culinar internaţional organizat cu ocazia Zilelor Clujului.

Şeful SAJ Cluj, Horia Simu, a declarat, luni, pentru Mediafax în cazuri de infarct intervenţia rapidă medicilor este vitală, fără ca accesul lor la pacienţi să fie obstrucţionat în vreun fel.

”O maşină a blocat accesul în curtea unui imobil de pe o stradă din centrul municipiului Cluj-Napoca iar maşina de ridicat autovehicule parcate ilegal a Poliţiei Locale nu a putut intra deoarece strada era îngustă. Echipajul SAJ Cluj fusese solicitat la un pacient cu infarct, dar pentru că nu se putea intra în curte, acesta a fost scos peste gard cu ajutorul vecinilor şi poliţiştilor locali. A fost transportat la ambulanţă, a fost stabilizat şi transportat la Institutul Inimii unde a rămas internat”, a spus Simu.

 

Comentarii