13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSocialUn angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat cu coronavirus

Un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat cu coronavirus

”Vă informăm că, vineri, 17.04.2020, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test pentru SARS-CoV-2. Pentru certitudine, s-a luat decizia retestării acestuia, poliţistul de penitenciare aflându-se, în prezent, internat la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeş” Bucureşti. Angajatul, asimptomatic, este contactul unui membru de familie confirmat pozitiv”, a transmis, duminică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit sursei citate, deşi poliţistul de penitenciare nu are atribuţii în spaţiul de deţinere şi interacţiunea cu persoanele private de libertate este limitată, prin respectarea conduitei de prevenţie de la nivelul unităţii, acesta a purtat, în executarea serviciului, echipament de protecţie (mască şi mănuşi).

”Instituţional, a fost dispusă măsura autoizolării posibililor contacţi, în paralel cu intensificarea activităţilor de dezinfecţie şi igienizare a spaţiilor. Preventiv, un deţinut contact a fost testat, în data de 18.04.2020, potrivit precizărilor Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, rezultatul fiind negativ”, a mai transmis ANP.

Angajaţii unităţilor penitenciare sunt supuşi triajului epidemiologic, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din serviciu, iar angajatul implicat nu a manifestat simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2.

”Precizăm că, până la acest moment, nu se înregistrează nicio altă confirmare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu”, a mai transmis ANP.

ANP preciza, sâmbătă, că nu sunt cazuri confirmate în rândul deţinuţilor, iar până la cazul din Giurgiu fusese confirmat un singur caz la un poliţist de la Penitenciarul-Spital Dej.
 

Cele mai citite

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă