Foto: Arhivă

Tradițiile fiecărei etnii întregesc patrimoniul cultural național, transmite premierul Cîțu

"Tradițiile fiecărei etnii vin să întregească patrimoniul cultural național", a transmis, joi, premierul Florin Cîțu, într-un mesaj dedicat Zilei Internaționale a Romilor și Sărbătorii etniei romilor din România.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.04.2021 - 13:30

Premierul Florin Cîțu a transmis, joi, 8 aprilie, un mesaj dedicat Zilei Internaționale a Romilor și Sărbătorii etniei romilor din România.

“Toleranța și acceptarea aproapelui, indiferent de etnie, religie sau convingeri, combaterea oricărei forme de discriminare, ură sau xenofobie sunt valori pe care trebuie să le promovăm și să le apărăm zi de zi, autorități și comunitate, deopotrivă. Societatea românească a dovedit de-a lungul istoriei că armonia multiculturală este o sursă de împlinire și inspirație, iar tradițiile fiecărei etnii vin să întregească patrimoniul cultural național. Sănătatea unei comunități vine din puterea de a se vindeca de prejudecăți și din spiritul de solidaritate", precizează, în mesajul său, premierul Florin Cîțu.

Șeful Guvernului a folosit acest prilej pentru a lansa un nou îndemn în favoarea măsurilor de protecție sanitară.

"Împreună, cetățenii României, indiferent de etnie, am depășit toate perioadele dificile. Am încredere că tot împreună, respectând măsurile sanitare și printr-o campanie de vaccinare susținută, vom trece cu bine și peste pandemia COVID - 19", afirmă mesajul premierul Cîțu.

Comentarii