7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSocialTot mai mulți elevi și cadre didactice infectați cu COVID-19

Tot mai mulți elevi și cadre didactice infectați cu COVID-19

De la debutul anului școlar, numărul de cadre didactice și de elevi infectați cu noul coronavirus a continuat să crească.

Cadre didactice care așteptau rezultatele testelor pentru infectare cu Sars COV 2 au venit la unitățile de învățământ, până la data confirmării, riscându-se astfel infectarea mai multor profesori și elevi.

Aceasta, deoarece, suspiciunile de infectare nu pot justifica absența de la locul de muncă, iar cadrele didactice pot fi sancționate la salariu.

 

Situația din țară

Nouă elevi şi angajaţi de la cinci unităţi de învăţământ au fost testaţi pozitiv, în sectorul 4 al Capitalie, in ultimele zile, potrivit unui comunicat al primăriei.

Unităţile şcolare în care au fost confirmate cazuri SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore sunt următoarele: Şcoala Gimnazială “Mărţişor” – un cadru didactic; Şcoala Gimnazială nr. 108 – un elev; Şcoala Gimnazială nr. 79 – un elev, două cadre didactice şi un angajat ce face parte din personalul auxiliar; Şcoala Gimnazială nr. 97 – un elev şi un profesor; Şcoala Gimnazială nr. 308 – un elev.

În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile. La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz, mai prevede ordinului nr. 5.487/1.494/2020.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a decis, luni ,modificarea scenariilor de funcţionare a unor unităţi de învăţământ în şapte localităţi, unde 39 de unităţi regresează în scenariul doi iar şapte clase, şase grupe de grădiniţă şi două şcoli vor face cursuri exclusiv online, informează Prefectura Constanţa.

Trei licee din Zalău îşi suspendă cursurile şi vor avea în următoarele două săptămâni ore online, după confirmarea mai multor cazuri de coronavirus în aceste unităţi şcolare.

Potrivit sursei citate, ca urmare a ratei incidenţei cumulate în ultimele 14 zile, cu indice între 1-3/1.000 de locuitori, s-a votat trecerea a 31 de unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa din scenariul 1 în scenariul 2 de funcţionare (conform Ordinului comun 5487/1494/2020 al MS şi MEC), până la modificarea ratei incidenţei.

Aceeaşi măsură a fost luată pentru patru unităţi de învăţământ din Cernavodă, trei din Mangalia şi una din comuna Cumpăna.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Simona Halep o face praf pe Wozniacki: „Ar trebui să citească decizia mai bine. Şi dacă nu o înţelege, să i se traducă”

Simona Halep a revenit în România după ce săptămâna trecută a participat la turneul WTA de la Miami, primul de după ridicarea suspendării în...

De ce sunt coroanele integral ceramice atât de scumpe?

Dacă ai nevoie de o coroană dentară, există o gamă largă de opțiuni. În funcție de situația clinică și de pretențiile estetice, dar și de...

Descoperă covoraşele profesionale moderne şi eficiente pentru dotarea spaţiului tău!

De amenajarea unui spaţiu şi de tipul de design interior şi exterior pentru care se optează, depinde impactul pe care imaginea de ansamblu îl...
Ultima oră
Pe aceeași temă