Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cei de la firma de salubrizare le-au spus asociațiilor de proprietari că scumpirea se datorează eliminării subvenției pentru ridicarea deșeurilor.

Taxă pentru ridicarea gunoiului, scumpită, din aprilie

Cetățenii din sectorul 6 al Capitalei plătesc mai mult pentru ridicarea deșeurilor de către firma de salubrizare „URBAN“, începând cu luna aprilie. Asociațiile de proprietari ale blocurilor de locuințe au plătit, în medie, 200 de lei în plus față de lunile precedente.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2018 - 18:38

De exemplu, asociația de proprietari a unui bloc cu 66 de apartamente, din cartierul Drumul Taberei, a plătit 1.060 de lei pentru serviciul de ridicare a deșeurilor de la ghenă, pe luna aprilie, față de factura de 960 de lei. Aferentă lunii martie.

De aceeași scumpire a serviciului de salubrizare au avut parte și locatarii din cartierul Militari. „Plătim cu aproximativ 200 de lei mai mult pentru ridicarea gunoiului. Ni s-a spus de la Primărie că putem să primim bonuri, o reducere a banilor plătiți pentru acest serviciu, dacă o să predăm deșeurile selectiv. Dar, deocamdată nu este clar cum o să procedăm”, ne-a declarat președintele unei asociații de proprietari a unui bloc de pe Strada Apusului.

Cei de la firma de salubrizare le-au spus asociațiilor de proprietari că scumpirea se datorează eliminării subvenției pentru ridicarea deșeurilor, de către Primăria Sectorului 6.

 

Explicațiile primarului

 Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, spune că nu știe nimic despre o subvenție acordată de administrația locală pentru ridicarea deșeurilor de la blocurile de locuințe. „Noi (n.r. - Primăria Sectorului 6) am lansat un proiect, prin care asociațiile de proprietari să plătească mai puțin pentru ridicarea deșeurilor, dacă predau deșeurile selectiv uneia dintre cele patru firme de salubrizare autorizate. Nu știu să fi existat o subvenție acordată pentru ridicarea deșeurilor. Nu știam de această scumpire, dar o să mă interesez”, ne-a declarat Mutu.

Compania de salubrizare „URBAN“ a mai fost protagonista unui scandal în sectorul 6, în anii precedenți, înainte de reînnoirea contractului cu Primăria, când întârzia curățenia de pe străzi și ridicarea deșeurilor.

 

 

Comentarii

loading...