Foto: Inquam

Sute de mii de elevi nu pot merge la școală

În acest moment, ajungem la un milion de elevi care nu pot veni la școală și perspectivele indică o creștere a acestui număr, dar ministrul Educației, Monica Anisie, s-a declarat mulțumită de modul în care a debutat noul an școlar.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

16.09.2020 - 00:50

Sute de mii de elevi nu pot merge în prezent la școală, deoarece unitățile de învățământ preuniversitar la care sunt înscriși au fost incluse fie în scenariul roșu, fie în cel galben, puse la dispoziție de conducerea Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Avem unități de învățământ ce au trecut la scenariul roșu, după ce elevilor li s-a permis accesul în școală, luni, 14 septembrie.

În județul Prahova, de exemplu,  elevii de la două unități de învățământ rămân acasă, după ce mai multe cadre didactice auxiliare au fost confirmate cu Sars COV 2, în a doua zi a anului școlar 2020 – 2021.

 

Ore de curs, în capela mortuară

În Tulcea, avem o situație inedită.

Pentru că unitatea de învățământ dintr-o localitate nu a putut fi deschisă pe data de 14 septembrie, deoarece lucrările de modernizare nu au fost finalizate.

Autoritățile locale au găsit ca soluție organizarea unui spațiu pentru cursurile școlarilor într-o capelă mortuară.

În județul Dâmbovița, școlile din localitățile Pucioasa și Moțăieni se află în scenariul roșu, în timp ce unitățile de învățământ din municipiul Târgoviște sunt în cel galben (o parte din elevi merg la scoala, în timp ce restul colectivului continuă învățământul online).

În Arad, Şcoala Gimnazială Zădăreni a fost închisă, marţi dimineaţa, înainte de a fi primiţi copiii la cursuri, după ce directorul unităţii a primit confirmarea că este infectat cu virusul SARS-CoV-2, o anchetă epidemiologică fiind în desfăşurare.
Liceul Teoretic "Ovidius" din municipiul Constanţa trece la desfăşurarea online a cursurilor, după ce au fost confirmate patru cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 la angajaţii instituţiei de învăţământ, a informat luni seară Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) lucrează cu publicul exclusiv online, după ce un cadru al instituției a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Mai mulţi reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Elevilor şi Declic au participat la un flash mob, în prima zi a noului an școlar, în faţa Ministerului Educaţiei, susţinând că sute de mii de elevi nu au tablete, deşi autorităţile au promis în ultimele luni că le cumpără la timp pentru începerea noului an şcolar.
Ei au baloane sub formă de porcuşori şi pancarte cu mesaje: "N-ai tabletă, nu ai parte!", "Porcii zboară. Şcoala începe. Elevii tot nu au tablete!", "Dreptul la educaţie nu e o pomană!".

Comentarii