Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suma alocată pentru hrana unui pacient cu covid la Spitalul din Iaşi este între 10 şi 16 lei pe zi

Un bolnav cu COVID-19 internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi are alocaţi între 10 lei şi 16 lei pe zi, pentru cele trei mese, managerul unităţii medicale susţinând că se fac eforturi pentru a asigura, în aceste condiţii, hrana necesară unui adult.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

05.04.2020 - 21:15

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, duminică, presei că, pentru toate cele trei mese, se alocă pentru un pacient între 10 şi 16 lei.

Potrivit medicilor, de suma maximă, adică 16 lei, beneficiază doar pacienţii "cu necesităţi deosebite din punctul de vedere al dietei“.

"La Spitalul de Boli Infecţioase am găsit cu greu o firmă de catering, întrucât bucătăria spitalului este în proces de renovare de câteva luni. Ne folosim de firma de catering şi supraveghem calitatea mâncării. Medicul de gardă o verifică în fiecare zi, până acum nu au fost probleme“, a spus managerul spitalului ieşean, Carmen Dorobăţ.

Întrebată cum este posibil ca statul român să aloce o sumă atât de mică pentru masa bolnavilor, Carmen Dorobăţ a răspuns: "Sigur că ne dăm seama că trebuie să hrănim cu 10 lei, dimineaţa, la prânz şi seara, şi facem eforturi pentru a asigura tot ce înseamnă hrana zilnică pentru un adult“.

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...