Masa unui restaurant trebuie să fie aranjată corespunzător pentru a oferi întotdeauna impresie bună clienților. Sunt importante absolut toate elementele de pe masă deoarece împreună trebuie să creeze o armonie.
În acest articol vei găsi informații despre principalele reguli de poziționare a tacâmurilor la masă și ce tip de tacâmuri se recomandă. La sfârșit vei găsi un scurt ghid despre limbajul tacâmurilor în timpul sau după masă.
Aranjarea tacâmurilor la masă
Tacâmurile joacă un rol important în aranjarea mesei deoarece sunt indispensabile și au capacitatea de a schimba cu totul design-ul mesei.
Tacâmurile se așează în jurul farfuriei charger, în ordinea folosirii acestora din partea exterioară către farfurie. În dreapta se vor pune lingura și cuțitul, lingurile întotdeauna cu partea bombată în jos iar cuțitul cu tăișul către farfurie. În partea stângă se pune furculița cu dinții în jos, iar tacâmurile pentru desert se vor pune deasupra farfuriei.
Este foarte important să se țină cont de aranjarea corectă a tacâmurilor pe masă deoarece acestea vor reflecta rafinament și eleganță.
În funcție de tipul evenimentului, numărul de feluri de mâncare servite pot exista mici modificări legate de numărul și tipul tacâmurilor. Este esențial să se țină cont de câteva reguli.
Ce tip de tacâmuri sunt recomandate?
Tacâmurile din inox sunt cele mai potrivite pentru locațiile de HoReCa deoarece dețin o mulțime de beneficii.
Tacâmurile din inox sunt foarte durabile, un avantaj foarte apreciat în lumea HoReCa deoarece reprezintă o investiție inteligentă. Se pot curăța cu ajutorul mașinii de spălat vase, alt beneficiu important pentru restaurante.
La RoseHome vei găsi o mulțime de tacâmuri restaurant confecționate din inox de calitate superioară. Tacâmurile de la noi de pe site sunt împărțite în două categorii: colecții tacâmuri standard și colecții tacâmuri premium. De asemenea, la RoseHome găsești și set tacâmuri inox.
Limbajul tacâmurilor după ce terminăm de mâncat
Dacă doar ai luat o pauză din mâncat, tacâmurile se așează în formă literei V. „Sunt gata pentru felul doi” se exprimă prin poziționarea cuțitului orizontal și furculița vertical pe centrul farfuriei. Dacă am fost mulțumiți de preparatul culinar, tacâmurile se așează paralel una cu cealaltă, orizontal. Dacă am terminat de mâncat trebuie să așezăm tacâmurile paralel, dar în poziție verticală. Dacă mâncarea nu ne-a plăcut, tacâmurile trebuie așezate în formă de V, cuțitul fiind petrecut prin dinții furculiței.