Școli lăsate fără căldură

Elevii si profesorii din 13 unităţi de învăţământ din Galaţi nu beneficiază de căldură, pentru că centralele termice montate după închiderea sistemului centralizat de termoficare nu au fost încă racordate de reţeaua de gaz.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.10.2018 - 11:40

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, sunt 13 şcoli generale şi licee, unele cu internare, care nu au căldură. Aceste unităţi de învăţământ au fost debranşate de la reţeaua urbană de termoficare, după ce Primăria Galaţi a anunţat închiderea sistemului centralizat din cauza pierderilor şi a cheltuielilor de întreţinere uriaşe.

Au fost alocate fonduri pentru achiziţionarea şi montarea de centrale termice, însă procedurile au fost de durată, iar odată montate centralele şi instalaţiile interioare, s-a ajuns într-un alt punct critic: unitatile de invatamant nu au obţinut încă avizele pentru conectarea la reţeaua de gaze, procedurile fiind îngreunate de faptul că de această activitate se ocupă doar o singură firmă.

Autorităţile locale spun că situaţia se va remedia până la finele lunii viitoare.

”Momentan se lucrează la branşamentele pentru reţeaua de gaze în 13 unităţi de învătământ de la nivelul oraşului Galaţi. Aceste lucrări sunt în diverse stadii de execuţie şi există promisiuni din partea firmei care se ocupă de aceste lucrări că până în luna noiembrie acestea se vor termina” a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Primăria Galaţi a decis să închidă sistemul centralizat de termoficare, iar gălăţenii au primit ajutoare de la bugetul local în valoare de 3.000 de lei pentru achiziţionarea de centrale termice.

Totodată, Primăria a demarat un proiect privind transformare punctelor termice din Galaţi în 24 de microcentrale de cartier alimentate cu gaz care vor produce agent termic pentru aproximativ 7.000 de apartamente şi instituţii.

Comentarii