S-a răzgândit! Stelian Ion nu mai umblă la vârsta de pensionare a magistraților

Ministrul Justiției nu mai consideră oportună schimbarea creșterea vârstei de pensionare a magistraților, dar va propune abrogarea textului de lege referitor la pensionarea lor anticipată.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

08.01.2021 - 16:32

Prima lună de guvernare, primul pas înpaoi făcut de noul Ministru al Justiției în fața realităților din sistem. Stelian Ion a anunțat, prin intermediul unui laconic comunicat de presă, faptul că, ”în urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraților, am ajuns la concluzia că nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 Ianuarie 2022”.

”Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluții pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experiența lor la îmbunătățirea calității actului de justiție și să se simtă pe deplin apreciați pentru munca pe care o depun”, adaugă Stelian Ion.

În ultima zi a anului trecut, care a coincis cu prima sa conferinţă de presă, noul ministru al Justiţiei anunța că urmează să propună creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi, astfel încât să se evite din acest an situaţii în baza cărora judecătorii sau procurorii să ajungă să se pensioneze la 48 de ani. 

„Îmi doresc ca magistrații să rămână în magistratură, să își dorească să rămână, și asta va fi preocuparea mea principală. În momentul în care ai condiții, și din punct de vedere logistic, și din punct de vedere material, nu are de ce să existe dorința asta de a pleca la o vârstă când ești poate cel mai eficient, ai cea mai mare experiență” a declarat ulterior, ministrul Justiției pentru Digi24.

Comentarii