Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proiect privind protecția animalelor, pe masa Guvernului

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat un proiect privind protecția și prevenția față de rele tratamente, abuzuri sau cruzimi față de animale care a fost prezentat Guvernului în primă citire la ședința de joi seara.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

01.10.2020 - 22:52

Proiectul prevede că asigurarea de adăposturi de animale va fi făcută de consiliile județene și de Consiliul General al municipiului București.

„Printre zonele pe care le abordează acest proiect, putem spune că stabilim un mecanism pentru a constata exact atunci când un animal se află într-o situație de pericol, astfel încât să putem emite ordin de plasare a animalului în adăpost. O altă zonă este pentru a reglementa situațiile care prezumă existența unui pericol pentru animale. Totodată stabilim elementele care trebuie să fie precizate în ordinul de plasare a animalelor în adăpost,” a explicat Vela.

Proiectul prevede și instituirea unei sarcini către consiliile județene și Consiliul General al municipiului București, privind obligația de a asigura, cu caracter continuu și permanent, servicii publice de adăpostire a animalelor.

Acest proiect va completa legea și va stabili un mecanism privind posibilitatea încadrării funcțiilor de polițist cu atribuții în protecția animalelor, prin transferuri, fără examen sau concurs, a medicilor veterinari din cadrul DSVSA, cu acordul acestora.

”Proiectul va stabili numărul și structura de posturi, prin ordin al ministrului, ce vor intra în componența Poliției Animalelor”, a declarat Marcel Vela, de la sediul MAI.

Comentarii