Foto Arhiva

Priorităţile BAAR: Dezvoltarea unei noi baze de date RCA şi digitalizare

Gestionarea şi dezvoltarea în bune condiţii a unei noi baze de date RCA şi procesul de digitalizare sunt priorităţile Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii asociaţiei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.04.2018 - 11:57

'Anul 2018 îl vedem ca pe un an de consolidare a activităţii instituţiei, de realizare a unei îmbunătăţiri a procesului decizional, de integrare şi de perfecţionare a resurselor umane, după schimbările majore care au avut loc în 2017", a declarat Mădălin Roşu, preşedinte BAAR.

În ordinea priorităţilor, spun reprezentanţii Biroului, unul dintre obiectivele majore care stau în faţa BAAR este gestionarea şi dezvoltarea în bune condiţii a unei noi baze de date RCA (fostul CEDAM), aceasta fiind o parte importantă a procesului de reorganizare a activităţii Biroului, aflată în desfăşurare.

Un al doilea obiectiv este continuarea procesului de digitalizare a instituţiei, în acord cu noile tendinţe şi posibilităţi din domeniul tehnologiilor informatice.

"Nu în ultimul rând, BAAR îşi propune implementarea unei mai bune şi mai intense comunicări, pe măsura creşterii importanţei activităţii desfăşurate de instituţie. Tot în planurile BAAR mai figurează şi un alt proiect de implementare a unui call center sau contact center prin care vom putea oferi informaţii utile în primul rând despre asigurările RCA, dar şi despre alte tipuri de asigurări auto şi detalii cu privire la valabilitatea poliţelor RCA, la numele şi datele de contact ale asigurătorilor RCA, ale corespondenţilor Carte Verde sau ale reprezentanţilor de despăgubiri desemnaţi pe teritoriul României, informaţii care ar trebui să fie utile în caz de accidente, în cazul unor daune în derulare etc.", reiese dintr-un document al BAAR

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România este o asociaţie profesională ai cărei membri sunt toate societăţile de asigurare care practică pe teritoriul României asigurarea obligatorie de răspundere civila auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie (RCA).

Principalele atribuţii ale BAAR, conform Legii 132/2017, sunt cele de Birou naţional auto (Carte Verde), organism de plată a despăgubirilor, organism de compensare, centru de informare. La acestea se mai adaugă şi alte atribuţii, precum gestionarea asiguraţilor cu risc ridicat, gestionarea şi administrarea asigurării de frontieră şi dezvoltarea şi administrarea bazei de date privind evidenţa contractelor RCA.

Comentarii