Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primăria Capitalei, stimulente financiare în valoare de 153 de milioane de euro în ultimii trei ani

Aproximativ 140.000 de bucureşteni au beneficiat, în ultimii trei ani, de stimulente financiare în valoare de 153 de milioane de euro, acordate de Primăria Capitalei, arată instituţia.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 24.09.2019 - 12:18

Totodată, 174 de copii au venit pe lume prin programul de fertilizare in vitro "O şansă pentru cuplurile infertile" derulat prin ASSMB şi sunt monitorizate încă 169 de sarcini în evoluţie, mai anunţă Primăria Capitalei.

Primarul general, Gabriela Firea, a avut o întâlnire de lucru cu coordonatorii programelor sociale şi de sănătate gestionate de Primăria Capitalei prin instituţiile subordonate, pentru a verifica stadiul programelor şi pentru a discuta din timp, acolo unde e cazul, posibile soluţii pentru eventualele probleme apărute, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

"În ultimii trei ani, aproximativ 140.000 de bucureşteni au beneficiat de stimulente financiare în valoare de 153 milioane de euro, acordate de Primăria Capitalei prin Direcţia de Asistenţă Socială, Centrul pentru Tineret şi Centrul pentru Seniori. Proiectele din domeniul sănătăţii realizate de ASSMB sunt foarte apreciate, mai multe primării din ţară exprimându-şi dorinşa de a replica unele dintre ele. Unul dintre programele ASSMB de succes este cel de fertilizare in vitro „O şansă pentru cuplurile infertile”: 174 de copii au venit pe lume în urma procedurilor decontate prin program şi avem încă 169 de sarcini în evoluţie. Până în prezent, au fost depuse şi aprobate 1544 de dosare în cadrul FIV 1 şi FIV 2", a afirmat Firea, citată în comunicat.

Conform acesteia, sunt gestionate programe diverse, de la sprijinirea copiilor şi adulţilor aflaţi în situaţii dificile, la încurajarea natalităţii, a testării pe durata sarcinii şi a formării tinerelor cupluri, susţinerea posibilităţii de a deveni părinte, sprijin pentru tineri la angajare şi omagierea seniorilor. 

"Vom continua să acordăm astfel de stimulente, care ating obiective importante pentru aceste categorii de populaţie. Deşi nu este cea mai bună perioadă financiară pentru Capitală, continuăm să investim în plan social şi în sănătatea bucureştenilor, sunt programe şi proiecte de succes, cu o rată mare de accesare, extrem de utile pentru oameni", a spus Firea.

Astfel, începând din 2017, în Bucureşti s-au acordat, prin DGASMB: Stimulent financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu dizabilităţi, în cuantum de 500 lei/lună - 48.513 beneficiari; Stimulent financiar pentru copiii cu dizabilităţi, în cuantum de 1.000 lei/lună - 5.390 beneficiari; Stimulent financiar pentru nou-născuţi, în cuantum de 2.500 lei net/nou-născut - 40.723 beneficiari; Ajutor social comunitar pentru familia monoparentală - 156 beneficiari;  Vouchere Materna, în cuantum de 2.000 lei pentru medicamente şi investigaţii medicale - 21.461 beneficiari; Sprijin financiar pentru rechizite, pentru prevenirea abandonului şcolar, în cuantum de 450 lei - 699 beneficiari.

De asemenea, prin ASSMB, Primăria Capitalei desfăşoară programul FIV - „O şansă pentru cuplurile infertile”, care prevede acordarea unui sprijin financiar cu o valoare totală de până la 13.800 lei/cuplu infertil din Bucureşti cu indicaţie medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Prima etapă a avut ca ţintă 1.000 de beneficiari şi a înregistrat 1054 dosare depuse şi aprobate, iar FIV 2 (derulare 2019-2020) este dimensionat pentru 2.000 de beneficiari, până acum fiind aprobate 490 de dosare. Până în prezent, 174 de familii au devenit părinţi prin intermediul primei etape a acestui program, pentru alţi viitori beneficiari procedurile fiind în derulare.

Decontările realizate pentru primii 961 de beneficiari prin FIV 1 însumează aproximativ 2,6 milioane de euro, iar bugetul multianual alocat FIV 2 se ridică la 5,85 de milioane de euro. 

Totodată, Primăria Capitalei acordă, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti: Premiu şi Diplomă de Onoare pentru aniversarea a 25 de ani de căsătorie (1.000 lei), 50 de ani de căsătorie (1.500 de lei), respectiv 75 de ani (3.000 de lei) - 3.349 beneficiari (4.092.500lei), sprijin financiar prin programul “Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” – pentru decontarea unei perechi de ochelari de vedere, în valoare de maximum 250 lei/net. Beneficiarii sunt pensionarii domiciliaţi în Municipiul Bucureşti care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie - 2.263 beneficiari (537.027 lei);

De asemenea, Primaria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, a demarat parteneriatul cu Asociatia Sanatate pentru Comunitate si cu NEOLIFE Medical Center pentru campania ”Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viaţă” - amplu program de screening non-invaziv pentru cancerul colorectal pentru 1.500 de seniori bucureşteni, prin acordarea cu titlu gratuit a unor teste imunochimice medicale specifice FIT. Până în prezent, sunt 400 de persoane înscrise, în prima săptămână de la lansare.

Prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti sunt acordate: Stimulent Financiar pentru Constituirea familiei (tineri căsătoriţi) - 1.500 de lei pentru familiile nou constituite din Bucureşti - 16.450 de beneficiari; Sprijin pentru formarea şi angajarea tinerilor (18-35 de ani) prin proiectul “Bucureşti, oraşul tinerilor activi pe piaţa muncii”: se acordă tichete pentru cursuri de calificare, iniţiere sau perfecţionare autorizate şi stimulente de angajare (88 de solicitanţi până în preznet, 85 au beneficiat de tichete).

Comentarii

loading...