Premierul Orban amână dublarea alocațiilor pentru copii, deși Iohannis a promulgat legea

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri seară, că Guvernul va amâna momentul dublării alocațiilor pentru copii până la momentul primei rectificări bugetare din anul 2020.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.01.2020 - 22:03

"Noi ne dorim creşterea alocaţiilor, numai că intrarea în vigoare a legii este ulterioară Legii bugetului de stat. În Legea bugetului de stat nu am cuprins sumele necesare, care sunt destul de mari, sunt peste 6 miliarde de lei, pentru a putea susţine această măsură şi, de altfel, nici nu avem voie, constituţional şi legal, să generăm cheltuieli fără să existe sursă în Legea bugetului de stat. Ca atare, vom proroga termenul de intrare în vigoare până la primul moment în care putem face rectificarea bugetară, şi anume, după data de 1 iulie", a declarat, miercuri seară, premierul Ludovic Orban.

Marți, cu o zi înaintea acestui anunț al premierului, președintele Klaus Iohannis promulgase legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii.

"Ştiţi foarte bine că săptămâna trecută, după analiza pe care am făcut-o cu preşedintele României asupra acestui subiect, am anunţat lucrul ăsta, că preşedintele va promulga", a explicat, ieri, premierul Orban.

Comentarii