3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSocialPrefectul a încercat medierea unui acord între Romprest și Primăria S1, dar...

Prefectul a încercat medierea unui acord între Romprest și Primăria S1, dar fără succes

El a subliniat că ambele părţi au obligaţia de a asigura continuitatea salubrizării, însă, desi a încercat să medieze un acord între cele două părți, nu a reușit.

„Prestatorul nu are voie să sisteze colectarea deşeurilor. Cu privire la celelalte servicii, poate reduce frecvenţa şi cantitatea, în măsura în care sunt întârzieri de peste 45 de zile (de la primirea facturii de autoritatea locală – n.r.). La fel, Primăria Sectorului 1 trebuie să achite serviciile. (…) Această discuţie despre cine are dreptate este o discuţie perdantă din start. Justiţia va decide, nu noi”, a spus Alin Stoica, într-o declaraţie de presă.

El a subliniat că Prefectura nu va stabili vinovaţi, ci să ajute la identificarea unei soluţii de deblocare, pentru a asigura continuitatea serviciilor şi siguranţa cetăţenilor.

Stoica a propunes să se permită autorităţii locale să achite direct serviciile staţiilor de sortare a deşeurilor, astfel încât să nu mai existe blocaj în lanţul de colectare şi transport.

„Prestatorul este de acord, doar cu condiţia ca Primăria Sectorului 1 să achite 14 milioane de lei, reprezentând acele facturi aflate în dispută între ei. Primăria Sectorului 1 nu acceptă condiţia. (…) Nu avem acum un acord”, a declarat presei Stoica.

El a precizat că încă aşteaptă raportul Gărzii de Mediu. „Înţeleg că îl va trimite mâine. Între timp, discuţiile cu Romprest şi Sectorul 1 nu au dus la un rezultat imediat”, a explicat Alin Stoica.

Între timp, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că a făcut solicitare către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) pentru ridicarea licenţei companiei Romprest.

„Astăzi am făcut o solicitare către ANRSC, care e autoritatea care reglementează activitatea aceasta de salubritate, am făcut o solicitare de analiză pentru ridicarea licenţei acestui operator şantajist”, a precizat Armand, într-o declaraţie de presă.

Ea a subliniat că autoritatea locală vrea să achite direct sortatorilor de deşeuri, nu prin firma de salubritate, şi a precizat că în ultima zi a lunii mai a făcut o plată de 9 milioane de lei Romprest, precizând că 4 milioane de lei sunt pentru staţiile de sortare, însă acestea nu au primit suma respectivă. 

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă