11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialPeste 2.700 de candidaţi participă azi la simularea examenului de admitere la...

Peste 2.700 de candidaţi participă azi la simularea examenului de admitere la medicină

Simularea examenului de admitere la medicină: Peste 2.700 de candidaţi, testaţi astăzi. Alţi 1.100 de concurenţi vor fi examinaţi săptămâna viitoare

Potrivit calendarului publicat de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), sâmbătă, are loc simularea examenului de admitere pentru Facultatea de Medicină. 

Candidaţii trebuie să fie în salile de examen la ora 10.00, urmând ca la 10.30 să înceapă simularea care va dura patru ore, informează Mediafax. 

Sâmbăta viitoare, pe 26 mai, vor susţine simularea alţi 1.100 de concurenţi, dintre care 750 la Facultatea Medicină Dentară şi 350 la Facultatea de Farmacie. 

Pentru că în acest an s-au înscris cu 200 de participanţi mai mulţi decât în 2017, organizatorii vor pregăti 40 de săli în care se va desfăşurare simularea examenului de admitere. 

“Pentru elevi, Simularea reprezintă primul contact cu Universitatea şi viaţa de student, motiv pentru care ne propunem să nu fie doar un examen, ci o experienţă complexă. În urmă cu 4 ani intram pentru prima dată în Facultatea de Medicină, la simulare. (…) Deşi atunci mă gândeam doar la un punctaj cât mai bun, cel mai mare câştig după simulare a fost faptul că am văzut ce înseamnă un examen important şi bine organizat. Am învăţat să îmi structurez timpul şi să fac faţă tensiunii care se acumulează înainte de un astfel de examen”, a declarat, preşedintele SSMB, Teodor Cristian Blidaru. 

Pe lângă simulare, studenţii medicinişti le pregăesc posibililor viitori studenţi un tur al universităţii şi un Târg de Proiecte (candidaţii vor avea ocazia să ia contact cu studenţii şi să vadă ce presupunevoluntariatul în medicină, să ia parte laturul facultăţii sau să vadă cum se desfăşoară o zi din viaţa unui student).

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă