Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 2.000 de urşi din România vor fi ucişi

Peste 2.000 de urşi din România vor fi ucişi în următorii 10 ani.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

26.04.2018 - 17:38

Ministerul Mediului propune uciderea a peste două mii de urşi bruni, adică o treime dintre cei existenţi ar trebui ucişi în următorii zece ani pentru a ajunge la un număr "optim", informează Digi24.

Strategia Ministerului Mediului este pusă în dezbatere publică. România e în prezent ţara europeană cu cea mai numeroasă populaţie de urşi, estimată la 6.500 de exemplare, dar specialiştii din minister consideră că nu ar trebui să fie mai mult de 4.000. Altfel, se arată în strategie, vom avea în continuare animale care vin peste oameni, în oraşe, sau urşi care atacă fermele şi stânele ciobanilor.

Planul prevede şi relocarea unor familii întregi de urşi, acolo unde aceştia fac probleme, dar şi despăgubirea celor cărora urşii le-au trecut pragul. Ministerul va stabili anual câte exemplare pot fi împuşcate, dar şi în ce zone.

Organizaţiile de mediu se opun deja planului şi spun că, de fapt, se dă drumul la o vânătoare de trofee, în condiţiile în care urşii reprezintă o specie protejată. În plus, ar trebui luate măsuri pentru ca oamenii şi urşii să coexiste şi să se intervină punctual, doar atunci când nu mai există alte soluţii, pentru eliminarea urşilor.

Citește totul despre:

#românia #urşi #padure

Comentarii

loading...