Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

O tânără româncă a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Şah Şcolar din Albania

Ieşeanca Miruna Daria Lehaci continuă să impresioneze în şahul mondial. La un an după ce a cucerit titlul mondial şcolar, la Iaşi, la categoria F 13 ani, şahista ieşeană a reuşit un nou rezultat de excepţie.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2018 - 13:57

Sportiva legitimată la CS Politehnica Iaşi a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Şah Şcolar 2018 – categoria F 15 ani, competiţie ce a avut loc în staţiunea albaneză Durres, în perioada 21-29 aprilie. Miruna a acumulat 6,5 puncte şi a punctat decisiv pentru bronz în ultimele două runde, pe care le-a câştigat.

Practică şahul de la grădiniţă

La 14 ani, Miruna a strâns deja peste 100 de medalii în carieră şi zeci de 60 de trofee şi diplome. Cel mai preţios titlu este de departe cel mondial cucerit acasă, la Iaşi, anul trecut. Sportiva ieşeană practică şahul de la grădiniţă, pasiunea pentru sportul minţii fiindu-i insuflată de către prof. Vlad Ungureanu. După un concurs câştigat între grădiniţe, la vârsta de 6 ani, Miruna a fost înscrisă de către părinţi la clubul Micul Şahist, unde a lucrat cu prof. Ştefan Axinte. De la 8 ani, talentata şahistă a trecut a CS Politehnica, sub îndrumarea lui Vasile Manole, cel care se ocupă şi astăzi de pregătirea ei. Miruna este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional din Iaşi.

Idolul ei este norvegianul Magnus Carlsen, campion mondial, copilul minune al şahului mondial, iar din ţară este chiar colega de club Irina Bulmaga. “Şahul este ca o provocare pentru mine, îmi pune mintea la contribuţie. Este foarte important pentru mine, mă completează. Sunt fericită că pot juca sportul minţii. Nu aş renunţa la şah pentru un alt sport. Îmi place mai mult decât orice. Din şahul mondial, îl am ca idol pe campionul mondial Magnus Carlsen, iar dintre fete îmi place mult de Irina Bulmaga, colega mea de la club”, afirmă campioana Miruna Daria Lehaci.

Comentarii