10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialNe apropiem de 3.000 de școli închise

Ne apropiem de 3.000 de școli închise

Potrivit raportării Ministerului Educației și Cercetării (MEC), la sfârșitul săptămânii precedente, 2.500 de unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 2.500 de școli aflate în această situație, 393 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 2.107 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare, potrivit ministerului de resort.

MEC mai informează că 4.902 unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

De asemenea, 0.254 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

 

„Sportul se Joacă”

MEC, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Institutul Aspen România a lansat platforma online „Sportul se Joacă”.

Aceasta reprezintă o platformă educațională deschisă, de alfabetizare în sport, joacă și mișcare, o platformă care promovează exerciții distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adulții din țara noastră să se joace „de-a sportul” cu copiii.

„Programul își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să facă mișcare. Astfel, copiii se pot juca de-a sportul în cadrul a 12 discipline incluse în programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastică, handbal, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă și tir sportiv”, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat remis „România liberă”.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă