16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSocialMinistrul Muncii anunță o fuziune la nivelul Autorităților Naționale cu caracter social

Ministrul Muncii anunță o fuziune la nivelul Autorităților Naționale cu caracter social

Iar noua entitate urmând să genereze o reducere de 838.000 lei/an a cheltuielilor de personal la nivelul Ministerului Muncii.

Potrivit proiectului de Hotărâre privind organizarea şi funcţionarea ANDPDCA, lansat în dezbatere publică, noua instituţie va fi condusă de un Preşedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de un vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat şi de un secretar general şi va avea un număr maxim de 131 de posturi, exclusiv demnitarii.

“Pe lângă faptul că se elimină barierele instituţionale de comunicare şi colaborare dintre cele două autorităţi desfiinţate, măsura de reunire are ca efect şi reducerea cheltuielilor de personal, cu 838.000 lei/an, prin dispariţia unei funcţii de Preşedinte (secretar de stat), a unei funcţii de secretar general şi prin încadrarea într-un nivel inferior de salarizare a 20 de posturi vacante”, precizează sursa citată.

Noua instituţie va fi finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

“Înfiinţarea noii instituţii urmăreşte asigurarea unei viziuni noi asupra unei problematici complexe ce propune urmărirea coerentă a parcursului copilului, din perspectiva drepturilor acestuia, de la momentul naşterii până la împlinirea vârstei majoratului şi corelarea ulterioară a măsurilor şi politicilor ce vizează persoanele adulte cu dizabilităţi. În structura noii autorităţi este prevăzută înfiinţarea unui Centru de Resurse pentru Design Universal, la nivel de birou, care va sprijini şi îndruma autorităţile publice interesate şi orice alt partener instituţional în vederea asigurării accesibilizării mediului fizic şi informaţional pentru respectarea efectivă a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi facilitarea integrării acestora în viaţa comunitară”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

De asemenea, noua autoritate va avea un serviciu de comunicare care va include un compartiment destinat comunicării directe cu beneficiarii, persoane vulnerabile, inclusiv instituţionalizate, din perspectiva protecţiei drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi protecţia drepturilor copilului. Serviciul va funcţiona în subordinea directă a preşedintelui ANDPDCA.

Cele mai citite

Nouă cetățeni români și familiile lor au fost evacuați din Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi miercuri din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt,...

Doar 22% dintre copiii romi urmează studii liceale

Ponderea copiilor romi care frecventează învățământul obligatoriu este de 78% (față de 95% pentru copiii români din vecinătate). Decalajul se mărește din nou în...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă