Monica Cristina Anisie (Foto: Facebook)

Ministrul Educației regretă modul în care a efectuat controlul la școala din Ialomița

Monica Cristina Anisie, ministrul Educației, a declarat că regretă modul în care a acționat în județul Ialomița, în momentul în care a auzit cum o învățătoare ridica tonul la elevii din clasă.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.01.2020 - 19:24

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a recunoscut, sâmbătă, că și-ar fi dorit să fie mai calmă în momentul în care a intrat în mijlocul unei ore de curs de la școala din comuna Axintele (județul Ialomița), pentru a-i face observație unei învăţătoare care țipa la elevi.

"Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei şcoli şi ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea şcoală pentru doamna învăţătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aş fi vrut să fiu mai calmă în acea interacţiune şi este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezenţa presei şi expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivaţie să lucreze acolo unde este mai greu, merită şi trebuie să fie respectaţi şi încurajaţi. La fel cum cred că există o nevoie uriaşă de înţelegere şi echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greşeşte. Mulţumesc tuturor pentru înţelegere!", a scris ministrul Monica Anisie într-o postare pe contul ei de Facebook.

 

Comentarii