Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Metoda "telefonul" încă funcționează

O femeie de 82 de ani, din Constanța, a fost aplelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi medic, fiindu-i solicitată suma de 15.000 de euro. Bărbatul necunoscut a precizat faptul că fiica sa are nevoie de o operaţie.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2018 - 08:55

La data de 7 septembrie a.c. 2018, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie au fost sesizaţi de către o femeie, care a relatat faptul că mama sa, în vârstă de 82 de ani, domiciliată în municipiul Constanţa, a fost apelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi medic, fiindu-i solicitată suma de 15.000 de euro. Bărbatul necunoscut a precizat faptul că fiica sa are nevoie de o operaţie, urmând a fi transportată cu avionul la un spital, deoarece a fost implicată într-un accident.

Femeia în vârstă şi-a dat seama că poate fi victima unei înşelăciuni şi nu a dat curs solicitării, convorbirea încheindu-se fără a fi creat prejudiciu.

La data de 9 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Ovidiu au fost sesizaţi de un bărbat, în vârstă de 73 de ani, care a fost apelat pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi medic la un spital din Constanţa, care i-a adus la cunoştinţă faptul că fiul său a fost implicat într-un grav accident. După ce vocea necunoscută a precizat faptul că pentru transportul fiului la un spital din Bucureşti este nevoie de suma de 12.000 de euro, în discuţia telefonică a intervenit un alt bărbat, care s-a recomandat a fi chiar fiul bătrânului.

În cursul acelei seri, bătrânul a oferit suma de 11.000 de euro şi 5.000 de lei unui bărbat care s-a prezentat la domiciliul acestuia.

Poliţiştii constănţeni au deschis anchete în cele două cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora şi tragerea lor la răspundere penală.

Recomandări ale polițiștilor

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor "rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere", precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru "rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Comentarii

loading...