2.6 C
București
joi, 5 decembrie 2024
AcasăSocialMedie de 10 la a doua sesiune de Bac

Medie de 10 la a doua sesiune de Bac

Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 34,1%, în creștere cu aproape un procent, în raport cu sesiunea similară din 2019 (33,4%), potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Comparativ cu  rata de promovare generată de rezultatele inițiale (31,5%) se constată o majorare de 1,9%.

Prin urmare, 11.742 de candidați (cu 884 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune.

Dintre aceștia, 7.543 de candidați provin din promoția curentă, iar 4.199 de candidați provin din promoțiile anterioare.

Rata de succes pentru promoția din anul școlar 2019 – 2020 a crescut la 36,4% (de la 34% – înainte de contestații), în timp ce pentru promoțiile anterioare, ponderea candidaților promovați este de 30,5% (27,8% înainte de soluționarea contestațiilor).

 

Multe contestații

Au fost depuse 10.355 de contestații (12.482 în 2020), defalcate astfel: proba E)a) – 2.664, proba E)b) – 25, proba E)c) – 4.072 și proba E)d) – 3.590. În cazul a 6.096 de lucrări, notele au fost modificate (prin creștere sau micșorare).

S-au prezentat 34.462 de candidați din totalul celor 42.747 de candidați înscriși.

Demn de reiterat este faptul că un candidat a încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului, acest rezultat reprezintă o premieră.

Candidatul face parte din promoția curentă.

Din cauza unor fraude sau tentative de fraudă au fost eliminați 169 de candidați.

“Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați”, se precizează într-un comunicat al MEC, remis “România liberă”.

Rezultatele finale au fost afișate în centrele de examen și pe site-ul MEC dedicat examenului.

“La fel ca în prima sesiune, candidații pot vedea rezultatele obținute prin intermediul codurilor de acces individuale, întrucât datele personale au fost anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD)”, mai precizează ministerul de resort.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Avertisment dur de la Departamentul de stat al SUA: Parteneriatul Strategic cu România este în pericol

Departamentul de Stat al SUA a transmis, miercuri noaptea, un avertisment dur în legătură cu alegerile din România. SUA sunt îngrijorate că alegerile ar...

Ucraina a rămas fără ajutoare de la SUA. Un republican apropiat de Trump a blocat un proiect al lui Biden

Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților, a respins miercuri cererea administrației Biden de a include 24 de miliarde de dolari pentru ajutoarele legate de Ucraina...

Consilier securitate națională Casa Albă: SUA are muniție insuficientă în cazul unui conflict cu China

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a avertizat miercuri că Statele Unite ar putea rămâne rapid fără muniţie în cazul...
Ultima oră
Pe aceeași temă