Măștile rămân obligatorii în perimetrul de 50 de metri din vecinătatea școlilor

Purtatul măștilor va continua să fie obligatoriu pentru persoanele aflate în imediata vecinătate a școlilor, și pentru cele aflate în spații aglomerate pentru piețele și stațiile de autobuz.

Share

Rl online 0 comentarii

15.05.2021 - 15:21

”În principiu am stabilit că, în jurul unităţilor şcolare unde există potenţial de aglomerare la venire şi la plecare şi sunt evident copii majoritatea sub 16 ani care nu pot fi vaccinaţi, atunci este necesară stabilirea unui perimetru de 50 de metri în jurul şcolii. Acolo va fi obligatorie purtarea măştii pentru cei care vor staţiona în acest perimetru. (...) Aşa cum este în Hotărârea de Guvern rămân acele zone. Nu am adăugat nimic însă vom avea o perioadă de monitorizare de o săptămână în care DSP, Poliţia Jandarmeria vor monitoriza şi vor face propuneri către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă", a declarat la finalul ședinței Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti prefectul Alin Stoica.

Stoica a afirmat că monitorizările vor consta în "observări făcute, notate şi transmise, adică un fel de observare empirică a situaţiei de pe teren", iar măsurile stabilite în şedinţă vor intra în vigoare imediat.

Întrebat dacă există o ţintă de vaccinare stabilită la nivel Capitalei, Alin Stoica a spus că, deşi guvernul nu a hotărât încă nişte ţinte de vaccinare, el şi-a propus ca în Bucureşti să se ajungă, până la finalul lunii, la un număr de 20.000 de persoane.

"Nu este stabilită o ţintă de vaccinare. O aşteptăm pentru că am văzut în CNSU că Guvernul îşi va propune nişte ţinte de vaccinare. În momentul în care le vom primi, evident vom depune tot efortul să-l facem. Pot spune că noi am stabilit, nu oficial, dar avem o ţintă de vaccinare în Bucureşti de 20.000 şi sperăm să o atingem până la sfârşitul lunii", a menţionat Alin Stoica.

Citește totul despre:

#scoli #prefectura #măşti

Comentarii