Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Neagră: O mină din al doilea război mondial, distrusă de scafandrii militari

O mină din al doilea război mondial, descoperită în Marea Neagră de gruparea NATO, specializată în lupta împotriva minelor – SNMCMG 2, a fost distrusă de scafandrii militari în cadrul unui exerciţiu de antrenament desfăşurat în această săptămână.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Actualizat: 25.05.2018 - 14:26

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, navele Divizionului 175 Scafandri, „Grigore Antipa” şi „Grozavul”, sub conducerea comandorului Marian Tănase, comandantul divizionului, au executat, în perioada 22-25 mai, un exerciţiu de antrenament pe mare, având la bord scafandri de mare adâncime, scafandri de luptă EOD şi personal militar şi civil participant la cursurile de pregătire şi reatestare.

“Scafandrii de luptă EOD au executat căutarea, identificarea şi distrugerea unei mine marine istorice, din cel de-Al Doilea Război Mondial, descoperită de gruparea NATO, specializată în lupta împotriva minelor – SNMCMG 2”, se arată în comunicat.

Astfel, pericolul a fost înlăturat, iar siguranţa navigaţiei în raionul Constanţa 2 a fost restabilită, misiunea scafandrilor militari fiind îndeplinită cu succes, a precizat sursa citată.

Scafandrii EOD ai Forţelor Navale sunt specializaţi în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice, acvatice şi terestre şi pot interveni pentru asigurarea libertăţii de navigaţie pe căile de comunicaţie maritime şi fluviale.

Comentarii