Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Inquam

Mai mulți elevi infectați cu noul coronavirus

Avem mai puține unități de învățământ în “scenariul roșu”, în care învățământul se desfășoară exclusiv online, potrivit raportărilor Ministerului Educației și Cercetării (MEC), dar sunt și tot mai multe cazuri de elevi confirmați cu Sars COV 2.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

23.09.2020 - 01:12

MEC monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ, precizează ministerul de resort, într-un comunicat remis “România liberă”.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene și de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, s-a înregistrat următoarea situație, la începutul acestei săptămâni:

- 12.945 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

- 4.406 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

- 305 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

 

Situație îngrijorătoare

În ciuda faptului că s-a constatat o ușoară scădere a unităților de învățământ incluse în scenariul roșu, de la 312, la 305, sunt raportate însă, de către autoritățile publice locale, tot mai multe cazuri de elevi infectați cu noul coronavirus.

Primăria Sectorului 4 anunţă că a dispus, luni după-amiază, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a unor săli de curs, de la trei unităţi de învăţământ, după ce alţi patru elevi au fost confirmaţi cu coronavirus.

Conform aceleiaşi surse, autoritatea locală va asigura testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia. În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online.

Cei patru elevi recent confirmaţi cu SARS-COV2 sunt înscrişi la următoarele unităţi de învăţământ: unul în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", doi la Şcoala Gimnazială nr. 129 şi unul la Colegiul Romano-Catolic "Sfântul Iosif", "unde, deşi în cursul zilei de astăzi au mai fost confirmaţi pozitiv alţi doi elevi, nu se impune desfăşurarea cursurilor în scenariul roşu, întrucât aceştia învaţă în clădiri distincte".

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a aprobat suspendarea pe o perioadă de 14 zile a cursurilor şcolare organizate faţă în faţă în patru clase din trei unităţi de învăţământ, în contextul confirmării a câte unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Comentarii