Legea privind Statului Casei Regale, amânată cu o săptămână de Comisia juridică a Senatului

Comisia juridică şi Comisia pentru cultură ale Senatului au decis, în şedinţa comună, să amâne cu o săptămână dezbaterea şi emiterea unui raport pentru Legea privind Statutul Casei Regale, iniţiată de preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 05.12.2017 - 15:04

Preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Robert Cazanciuc a propus amânarea iniţiativei legislative pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României, motivând că Guvernul nu a emis un punct de vedere.

Un reprezentant al Executivului, prezent în şedinţa de marţi, a precizat că Guvernul a emis un punct de vedere şi că acesta urmează să ajungă la Comisia juridică a Senatului.

 

"Eu am senzaţia că această iniţiativă este semnată de doi colegi, un senator şi un deputat. În regulamentul Camerei (Deputaţilor - n.red), în statutul senatorului nu scrie că preşedintele Camerei sau al Senatului ar avea un regim preferenţial. Grupul PNL susţine amânarea cu o săptămână, pentru că noi credem că e normal ca şi Guvernul să ne spună care e punctul de vedere. Pe de altă parte, cred că putem face Revelionul şi dacă această lege nu este adoptată", a declarat senatorul PNL, Daniel Fenechiu.

 Senatorul ALDE, Ionuţ Sibinescu, a insistat să fie dezbătut proiectul de lege în şedinţa comisiei de marţi.

Comentarii