1.9 C
București
vineri, 20 decembrie 2024
AcasăSocialJustițieO femeie se întoarce din SUA pentru a conduce Procuratura Anticorupție în...

O femeie se întoarce din SUA pentru a conduce Procuratura Anticorupție în Republica Moldova

Veronica Dragalin, fiica unor moldoveni emigrați în Statele Unite, va conduce Procuratura Anticorupție din Republica Moldova.

„Veronica Dragalin a fost selectată pentru numirea la şefia procuraturii anti-corupţie din Moldova, echivalentul DNA”, anunță Sorin Ioniță, analist la Expert Forum, într-o postare pe LinkedIn.

Veronica Dragalin este Doctor of Law la University of Virginia School of Law şi Assistant US Attorney în biroul procuraturii federale din districtul central al Californiei. Tânăra juristă este nominalizată la Premiul Național Young Federal Attorney şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din Justiţia Federală a SUA.

Veronica Dragalin este fiica unor emigranți din Republica Moldova. La momentul plecării în America, ea avea doar 11 ani. Pe lângă limba română, Veronica vorbeşte engleză, spaniolă, rusă, germană şi italiană. Mama Veronicăi, Elena Dragalin, este președinta organizației Moldova – AID, „care organizează în fiecare an tradiționala Convenție moldo-americană”, anunță site-ul https://tv8.md.

Sorin Ioniță face și un comentariu legat de salarizarea magistraților.

„Dacă va munci şi mai departe cu destoinicie, Veronica Dragalin va ajunge şi ea în 20 de ani la jumătate din leafa lui Bogdan Licu. La a lui Dorneanu n-are cum, orice ar face, nici măcar dacă se întoarce în California şi se apucă să sape după aur”, susține Sorin Ioniță.

Au fost cinci candidați pentru postul de șef la Procuratura Anticorupție

Cinci candidați se înscriseseră la concursul pentru postul de șef al Procuraturii Anticorupție. Concursul a fost câștigat de Veronica Dragalin, care a primit nota cea mai mare: 9,8.

Potrivit unui CV publicat pe internet, Veronica Dragalin are „experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri federale, inclusiv prezentări în fața „grand jury”, rechizitorii, percheziții,interceptări telefonice, instanțe de judecată,acorduri de recunoaștere a vinovăției, audieri de sentință”. De asemenea, ea deține „experiență în efectuarea anchetelor în cadrul Secției de Corupție Publică și Drepturi Civile, inclusiv corupție, mită, fraudă bancară, spălare de bani, obstrucționarea justiției, organizații criminale”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Grecia a înapoiat Turciei peste o mie de monede antice din argint furate

Grecia a restituit joi Turciei un tezaur de peste o mie de monede antice din argint furate, prima repatriere de acest tip care are...

Grecia a înapoiat Turciei peste o mie de monede antice din argint furate

Grecia a restituit joi Turciei un tezaur de peste o mie de monede antice din argint furate, prima repatriere de acest tip care are...
Ultima oră
Pe aceeași temă