Procurorii au dispus măsura controlului judiciar față de cinci inculpați, anunță Parchetul General. Poliția Capitalei au făcut sâmbătă șase percheziții în București și Ilfov, într-o acțiune care vizează persoane persoane persoane suspecte de promovarea ideologiei fasciste și incitare la ură.
Sâmbătă au fost efectuate percheziții domiciliare și audieri în cadrul unor dosare în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, incitare la violență, ură sau discriminare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, fapta persoanei de a promova în public cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, fapta de a promova în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, prev. de art. 5 din OUG nr. 31/2002.
Perchezițiile au vizat comportamente ilegale manifestate pe mai multe platforme online și care pot fi împărțite în două categorii: mesaje care incită la violență împotriva unui candidat la alegerile prezidențiale sau împotriva celor care susțin un anumit candidat și mesaje care promovează concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase.
Poliția Capitalei a făcut sâmbătă dimineață șase percheziții la locuințe din București și județul Ilfov, într-o acțiune care vizează persoane suspecte de promovarea ideologiei fasciste și incitare la ură pe rețelele sociale.
Lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă li s-a ridicat controlul judiciar. Unde pot călători cei trei
Curtea de Apel București a acceptat scoaterea de sub control judiciar a lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă. Aceștia au dreptul să călătorească doar în cadrul Uniunii Europene.
La data de 11 noiembrie 2024, pe rolul Secției I Penală a Curții de Apel București s-a format un nou dosar, 7048/2/2014, având ca obiect plângerea împotriva controlului judiciar, unde „Gruparea generalilor” speră să scape de interdicția de a părăsi țara și de a recupera cauțiunea de 1.500.000 de lei depusă pentru a putea fi lăsată în libertate pe parcursul urmăririi penale. Asta, după ce alte două acțiuni similare anterioare s-au terminat cu un eșec lamentabil.
De altfel, Florian Coldea a încercat să o recuze pe procuroarea de caz, printr-o cerere depusă la Direcția Națională Anticorupție încă din data de 30 octombrie 2024, acuzând-o pe Mihaiela Moraru Iorga de „imparțialitate profundă”. Cererea de recuzare a fost respinsă, conducerea DNA constatând că plângerea fostului șef militar al SRI a rămas fără obiect, în condițiile în care procuroarea de caz a dispus reascultarea înregistrărilor, identificarea eventualelor erori și îndreptarea lor.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!